Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de d'abril del 2016 | 11:15
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys

Entre la Lliga i la FAI – Capítol 2

Les eleccions espanyoles van ser una contesa electoral llastada per l'enfrontament a mata-degolla entre CDC i CUP per a la investidura, un enfrontament de tints iconoclastes i escassa substància. Aleshores, CDC i ERC van concórrer en solitari per la senzilla raó que, en el moment de prendre la decisió,

les dades demoscòpiques –a finals d'octubre-  auguraven una victòria a CDC, motiu pel qual la direcció de CDC proposa a ERC la concurrència en llistes separades, proposició que ERC acull amb un somriure.

L'obsessió de CDC és esborrar les sigles d'ERC de les institucions i, alhora, congelar les pròpies, cada dia més tocades mentre guanyen temps per perpetrar una refundació  a recer de l'anomenat Procés"

I aquest és exactament el mateix motiu que ara ha fet decidir a CDC exigir a ERC concórrer e una candidatura conjunta, el temor a una patacada electoral de CDC. La decisió de CDC a les eleccions espanyoles del 20 de desembre obeïa a motius estrictament demoscòpics i partidistes. Ara, si finalment hi ha eleccions al juny, la proposta de CDC també obeirà als mateixos motius que, òbviament, disfressaran de proclama patriòtica amplificada pels habituals timbalers convergents, el conegut Camamilla Party immers de ple en l'operació Salvem CDC que, de fet, respon a una necessitat vital i de supervivència del mateix poderós aparell mediàtic de CDC.

El que passarà finalment fa de mal dir. Entre d'altres, perquè a hores d'ara donar per segur la convocatòria d'eleccions a Madrid és arriscat. I perquè els interessos espuris de CDC xoquen amb la decisió presa pel 20D i amb la voluntat de la immensa majoria de les bases d'Esquerra Republicana, amb cap entusiasme per acceptar l'abraçada de l'ós convergent.

L'obsessió de CDC és esborrar les sigles d'ERC de les institucions i, alhora, congelar les pròpies, cada dia més tocades mentre guanyen temps per perpetrar una refundació  a recer de l'anomenat Procés, exigint a tothora condicions polítiques que els permetin preservar l'hegemonia. La preocupació a CDC no és en cap cas aconseguir la victòria a les eleccions espanyoles, l'obsessió ara és evitar al preu que sigui que s'eixampli la distància entre ERC i CDC tal i com pronostiquen les enquestes.

De fet, totes les dades demoscòpiques indiquen que a les regions metropolitanes la pretesa candidatura unitària punxa i, en aquesta ocasió, punxa doblement. Perquè la diàspora no compta amb l'aixopluc de la CUP, l'únic aixopluc és Podem o l'abstenció. Tot això ho sap la direcció de CDC, com també sap que un dels efectes perversos de Junts pel Si el 27 de setembre va ser engreixar C's en mobilitzar una part de l'electorat abstencionista en clau espanyolista.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat