Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de de juny del 2016 | 14:00
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

Quico Homs, un perill per a Convergència i per al Procés

Desconcert és la paraula més utilitzada pels aparells locals de campanya de  CDC molt acostumats a treballar en comú en el marc de Junts pel Sí  i en la idea de sumar una majoria social per la independència una vegada s'ha materialitzat que Homs seria de nou el cap de llista convergent.

Després del fracàs de la campanya del passat 20-D encapçalada per Francesc Homs la militància de base volia o una llista unitària amb ERC o un canvi al capdavant d'aquesta amb una persona que pogués crear més sinergies positives vers el projecte de Convergència i el Procés. Així, haurien sorgit diversos noms: Artur Mas, repetint l'operació que va fer ERC amb Carod-Rovira, o el de  Josep Rull, que indiscutiblement s'ha convertit en la cara del sobiranisme i que compte amb bones connexions amb els republicans, els cupaires i la societat civil. Josep Rull hauria possiblement arrossegat  a Demòcrates , Solidaritat i Reagrupament cap a una llista socialdemòcrata i sobiranista.

El dia 26 de juny i si es compleixen totes les previsions haurem de preguntar-nos per què convergència no ha estat capaç de renovar-se i oferir un candidat alternatiu amb més possibilitats, almenys d'entrada, d'engrescar als votants convergents"

En canvi, s'ha optat per la continuïtat d'Homs tot i que aquest  ha perdut el suport de Demòcrates, Solidaritat i Reagrupament, i que  no compte amb el suport explícit de les diferents tendències existents en el si del partit. Aquesta falta de suports, que s'està fent més que evident en el transcurs de la campanya, s'ha hagut de suplir amb el reforçament de les intervencions dels presidents Carles Puigdemont i Artur Mas. Fet que fa que alguns sectors es preguntin. Calia salvar a Convergència o a Quico Homs?

En diverses reunions molts militants i quadres han explicat el perquè creuen que Quico Homs les resta adhesions:

En primer lloc perquè Homs va fer multitud "d'amics" envoltant Mas i fent-lo inaccessible aprofitant una  de les debilitats de l'expresident.

En segon lloc perquè sostenen que Homs mai ha estat un home de partit i fins i tot, en alguna ocasió, ha arribat a despreciar-lo.

I en tercer perquè no ha gaudit  mai d'unes bones relacions ni amb la resta de partits ni amb els representants de la societat civil. Així, des de sempre ha mantingut una certa distància amb Esquerra Republicana i  n'ha menyspreat els seus màxims dirigents: Junqueras i Rovira i pel que fa a la CUP no ha intentant mai establir-hi cap pont ni vinculació  i en el cas de l'ANC la seva prepotència en vers aquesta només es pot titllar d'inenarrable.

Tot i així al personatge se li ha de reconèixer el mèrit de continuar viu políticament, fins i tot després  d'haver aconseguit exterminar  tot el "pinyol" de CDC, ara pràcticament inexistent.

El que més ha sorprès al món convergent és la seva actitud anti pujolista després de dècades de servitud fidel sense en cap moment denunciar el que ell sabia que estava passant. I últimament, i per acabar-ho d'adobar, també s'ha atrevit a posar en qüestió a un altre dels històrics del partit, Miquel Roca.



El dia 26 de juny i si es compleixen totes les previsions haurem de preguntar-nos per què convergència no ha estat capaç de renovar-se i oferir un candidat alternatiu amb més possibilitats, almenys d'entrada, d'engrescar als votants convergents.

El Col·lectiu Joan Crexells compte amb  membres  que sempre han votat CDC que  no entenen aquest enrrocament en l'ascensió de Quicó Homs i en la defenestració d'altres dirigents que haguessin pogut significar un canvi i una opció de futur sense les rèmores del passat.

Així doncs, tot i que no compartim l'elecció del candidat voldríem que els resultats no els fossin adversos i és que tots sabem que no hi haurà independència sense la participació del món convergent.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat