Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de de març del 2012 | 16:38
Crònica · Madrid

25-M: Madrid espera els que ultratgen Espanya

A l'espanyolisme no li fa cap gràcia que el 25 de maig es jugui a Madrid la final de la copa del rei entre el Barça i l'Athletic de Bilbao. Es temen allò que de ben segur passarà: una xiulada massiva i ben orquestrada contra un Borbó en hores baixes.

Madrid · Aquest cop, però, els interessos polítics i empresarials del nacionalisme espanyol transiten per camins diversos. El totpoderós president de la patronal madrilenya, Arturo Fernández, aguirrista fins a la medul·la, està encantat amb el negoci que farà el gremi dels hotelers de la capital espanyola. En canvi, els franquistes disfressats de patriotisme aznarista estan dels nervis.

Santiago Abascal, president de DENAES (Defensa de la Nación Española) assegurava aquesta setmana a Twitter: "No ens quedarem parats davant els que ultratgen Espanya i inciten a l'odi nacional". Faria gràcia si no fes por. I és que ho deia el mateix dia que el diari ABC assegurava que tenen un problema que es diu Catalunya. Venint de qui ve aquest reconeixement, un s'imagina els nostàlgics traient la pols dels tancs per baixar de nou per la Diagonal...

La crida d'aquest personatge a parar els peus als desafectes al règim va rebre el suport entusiasta de la caverna més casposa: "Molt bé, cal lluitar en tots els fronts"; "M'ofereixo voluntari per ajudar en accions de suport a la nació espanyola"; "I mentrestant, segueixen adoctrinant contra Espanya a les escoles", li responien els seus seguidors, amb una emoció patriòtica orgasmàtica. La pregunta és com s'ho faran per aturar els que "ultratgen" l'Estat. Callant-los a la força? Amb violència, repressió? Usant la seva policia? Empassem saliva, nois, que quan s'hi posen saben com silenciar un poble. O dos.
L'escridassada monumental, aquest cop, no desagradarà a part de la societat espanyola

Ara bé, si tenim una mica de capacitat d'empatia –i els catalans en tenim molta, massa fins i tot– se'ls pot comprendre: ells saben que l'afició blaugrana i els lleons de San Mamés tenen raó. Que la previsible xiulada –contra un himne, un monarca i un Estat que només ens vol si hi som sotmesos– té més sentit que mai. La monarquia espanyola passa per mals moments.

La corrupció del gendre del rei ha esquitxat la Corona a la cara. Una cara dura, d'altra banda, perquè coneixent-ne els negocis des de fa anys, el Borbó es va limitar a enviar el xicot exemplar i guapo a viure als Estats Units. I aquí pau i després glòria. Els de DENAES tenen clar que poc a poc cauen tabús (ai, si ho veiés l'enyorat Ramon Barnils...) i que l'escridassada monumental, aquest cop, no desagradarà a part de la societat espanyola. Pot ser que sigui això el que realment els preocupa? Ells, per si de cas, ja musculen aquell franquisme neftalític que porten enganxat a la pell.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat