Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de maig del 2014 | 17:34
Crònica · Madrid

A Madrid, convençuts que l'economia els salvarà

Els líders polítics dels país han deixat clara una cosa: el futur dels catalans passa per les urnes i no es ven per un plat de llenties en forma d'un nou model de finançament autonòmic. A Madrid en són conscients. El ministre Cristóbal Montoro sap que ell sol no aconseguirà dissoldre un moviment popular amb múscul, il·lusionat i unit (com a mínim fins al 9-N).

Montoro té clar que les velles fórmules del passat --dels Pactes del Majèstic-- no funcionen però que hi ha marge per aprofitar l'economia per debilitar l'adversari.

No obstant, la cantarella del PP sobre la recuperació econòmica en aquesta campanya per a les eleccions europees del dia 25 no és gratuïta. És cert que l'objectiu prioritari, a curt termini, de la dreta espanyola és vèncer els socialistes en el terreny que més difícil ho té el partit d'Alfredo Pérez Rubalcaba.
Rajoy ha plantejat una guerra de resistència. I la vol guanyar amb la butxaca com a aliada"
El record de la gestió de José Luis Rodríguez Zapatero encara dóna molts vots als de Mariano Rajoy. Però si han tret la pols al mantra de l'España va bien aznarista és perquè tenen interès que faci forat, de forma especial, a Catalunya. L'estratègia de la Moncloa durant els propers mesos, previsiblement, serà de perfil baix, esperant que el procés implosioni per imaginades tensions internes i desavinences en el bloc sobiranista.

Mentrestant, Madrid creu que el temps corre a favor seu perquè, a mesura que passin els dies, s'anirà notant més la recuperació econòmica, el creixement i la millora de la recaptació. Pensen que això, sumat a un model de finançament que la Generalitat no pugui rebutjar, contribuiria a erosionar el vot sobiranista.

Serviria per acabar amb l'independentisme? No, però creuen que ajudaria a reduir-lo a un percentatge assumible, com si fos com un mal crònic que Espanya ja accepta. Mariano Rajoy ha plantejat una guerra de resistència. I la vol guanyar amb la butxaca com a aliada.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat