Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 16 de de maig del 2012 | 17:56
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

Per què diuen "'rastaflautes'" quan volen dir "imbècils útils"?

No tenim prevencions cap als fatxes pel bigoti prim i rectangular del nostàlgic, ni per la desvertebració política de les diferents famílies de l'extrema dreta, ni per la no-univocitat del seu programa (ara defensen les prestacions socials del parasitisme forà, adés van a l'encalç del IV Reich).

Lleida · Menyspreem el feixisme perquè és l'elaboració ideològica i política d'una abjecció.

Des de fa un any, elements de la carcúndia, liberals infatuats i tristos socioliberals, posats a judicar un moviment parapolític que es proclama indignat i que els resulta ideològicament abjecte, parlen d'imatges i estils de vida estereotipats, de vaguetats propositives i d'una inarticulació limitadora. És com si ─dèiem─ justifiquéssim l'eslògan Feixisme, mai més referint-nos a la propensió a l'escissió, o desorientació ideològica, que últimament ha manifestat la Falange.
El liberal judiciós i catalanista no pretén que els 'indignats' es 'nacionalitzin', sinó derrotar-los políticament
¿Per què diuen "rastaflautes, tot plegat, en què es tradueix?" o "indignats, encara no sabem ben bé què proposeu", quan volen dir "sou els imbècils útils d'unes idees extemporànies i atroces" o "indignats, aneu-vos-en cap a casa"? ¿Per què n'hi ha que els acusen de bandejar la llengua catalana, i d'ignorar greuges col·lectius com l'espoliació fiscal, donant a entendre que podrien participar de la indignació popular si fos nacionalment més sensible, quan, en realitat, la seua impugnació a les fonts ideològiques que inspiren el 15M és total?

Així com no pretenem que el fatxa parli el bell catalanesc, sinó derrotar-lo políticament, el liberal judiciós i catalanista no pretén que els indignats es nacionalitzin, sinó derrotar-los políticament... i tanmateix els fa propostes constructives, dignes d'un simpatitzant, com ara que nomenin portaveus. Què ho fa? Dos respostes temptatives: 1) erosionar els indignats lateralment és més eficaç en un context com l'actual, en què l'adhesió a les seues raons creix si us plau per força; 2) defensar obertament el sistema (capitalista reformat o contrareformat) i, doncs, atacar explícitament els qui el qüestionen, és, avui, més contraintuïtiu que mai.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat