Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 5 de de juliol del 2013 | 18:08
Crònica · Política catalana

Comença en pilotes, i en pilotes acabarà

Amb un protagonisme exacerbat, nou diputats dirigits per un advocat de La Caixa "en pilotes" han triomfat en aconseguir acomplexar una bona part dels nostres mitjans de comunicació que fa mesos i mesos --de fet, fa anys-- que els hi donen una quota de presència als mitjans superior a la seva representativitat.

A l'advocat de La Caixa l'acompanya un personatge d'ultratomba que recorda el lerrouxisme dels anys 30 i el legionari de la cabra, amb la bandera ppreconstitucional, un tal Cañas. De donar canya sí que en sap.

Aquests dos personatges, acompanyats d'una cort de diputats de procedència diversa (del PP, del PSOE o d'extrema dreta), han abandonat derrotats la batalla de salvar la llengua espanyola a Catalunya (per a ells, en perill) i ara, en el seu oportunisme, han trobat el forat per a lluitar contra la corrupció.

Aquests personatges --ben pagats i untats, com diuen explícitament diversos documents publicats per experts historiadors del CNI-- són usats com la punta de llança del nacionalisme espanyol més preconstitucional, tot i que utilitzin la constitució espanyola com el dogma de fe de l'Espanya ultracatòlica del segle passat. 

Són joves, àgils políticament i mental, i sobretot saben aprofitar les debilitats, les pors i les febleses de les forces democràtiques catalanes, tant de centre i de dretes com d'esquereres. Fins fa uns mesos, tots dos estaven ufans, convençuts de les seves estratègies. Però cada dia que passa, la majoria social del país els hi gira l'esquena. Perquè estan saltant el fil roig d'un país, estan inventant problemes allà on no n'hi ha, i intenten acabar amb la cohesió social i nacional del país.

Aquests nois sembla que vulguin servir la FAES i les amenaces de l'expresident Aznar. Cal, doncs, que els demòcrates catalans, sobiranistes o no, deixin d'estar acomplexats amb C's i no els hi deixin cap escletxa ni més representativitat que la que tenen. I, a més, no s'ha de tenir por de rebatrels amb arguments i amb la mateixa contundència que ells utilitzen. No podem seguir acomplexats, sobretot als mitjans de comunicació. 

C's viu de les debilitats dels populars i els socialistes, del suport de la quinta columna i de les clavegueres, i no se'ls ha de permetre que intentin trencar el valor més preuat del nostre poble: Catalunya un sol poble.

Hem d'aconseguir que, ja que van començar en pilotes, acabin també en pilotes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat