Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de de febrer del 2017 | 14:22
Crònica · Seguretat

Preocupació a la Guàrdia Civil per la seva instrumentalització

El CEEC ha detectat entre diferents professionals de la Guàrdia Civil la seva preocupació per la instrumentalització que està fent l'Estat d'aquest cos policial a Catalunya.El fet que es mobilitzin centenars d'efectius per fer simples registres a diferents persones vinculades al pressumpte finançament il·legal de CDC,

col·locant agents uniformats en els exteriors dels locals a registrar són una exhibició innecessària. I si això, a més a més, va acompanyat de l'avís previ als mitjans de comunicaió ens trobem davant d'una simple operació de propaganda. Tot i que hem de dir que els agents que duen a terme aquests operatius ho fan amb tota professionalitzant i utilitzant en tot moment bones maneres. 

Els agents de la Guàridia Civil, doncs, estan preocupats per la imatge que estan donant al poble de Catalunya i haurien fet arribar als seus superiors que aquests mateixos operatius tindrien la mateixa efectivitat, o més, portats amb discreció. Sobretot quan aquests sovint  es substenten sobre informacions inversemblants o poc contrastades que fan que la ciutadania, en general, les vegi com una simple operació de propaganda per ensenyar el muscle de l'Estat  a Catalunya en uns moments polìtics que creuen que caldria, tot el contrari, actuar amb molta prudència.

Es creia que el canvi al capdavant de la delegació del Govern de l'Estat a Catalunya implicaria un canvi de formes respecte l'actuacio propagandística dels cossos i forces de l'estat a casa nostre però a l'hora de la veritat no ha estat així.

El CEEC insisteix en que caldria, doncs,  no instrumentalitzar cap dels cossos i forces  de seguretat  en un moment polític tan delicat i trascendental com, el que estem vivint.

Comissió Política del CEEC

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat