Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 8 de de juny del 2010 | 14:07
Crònica · Tecnologia i país

Innovació i internacionalització: pal de paller de la Catalunya del s.XXI

Innovació i internacionalització són conceptes que estan en boca de tothom. Són elements claus per al futur d'aquest, nostre país, a l'igual que per a la resta. La innovació ha d'ésser un dels eixos de les nostres empreses, com a motor, com a força tractora que arrossegui i impulsi l'activitat econòmica de Catalunya.

D'altra banda, cal tenir molt present la internacionalització. El mercat és global i les empreses han d'actuar en base a aquest fet. La competència ja no és a Madrid, Burgos o qualsevol altra ciutat espanyola, és a Pequín, Casablanca o a qualsevol altra ciutat del planeta. El nostre mercat, el mercat català, és el món i només tiraran endavant les empreses catalanes que treballin, tenint ben assumida aquesta consideració. D'aquí que tots els esforços que es facin, en pro d'aquest objectiu, sempre seran pocs, tenint en compte la situació econòmica difícil i complicada que tenim i que necessita, requereix d'un canvi de model, d'un nou motor de desenvolupament.

El CTecno (Cercle Tecnològic de Catalunya) vol contribuir en aquest propòsit. Per aquest motiu, dins del marc de l'esdeveniment HIT Summit que es celebrarà la setmana vinent a la capital catalana, l'entitat tecnològica catalana celebrarà, dimarts 15, un acte centrat en innovació, internacionalització, empresa i país, que comptarà amb la presència d'experts, polítics, empresaris i periodistes que debatran i dialogaran sobre innovació i internacionalització: els elements que han d'esdevenir el pal de paller de la Catalunya del s.XXI. Serà un bon moment per copsar l'estat del país en termes d'innovació i per reivindicar la importància d'aquest factor de desenvolupament empresarial i econòmic.

L'acte també servirà per presentar la Fundació CTecno, que està formada per un patronat integrat per institucions i personalitats de prestigi que són claus en el sector tecnològic del país, i que té voluntat de convertir-se en el punt de trobada de tots els actors vinculats al sector tecnològic i de la innovació de Catalunya: uns elements que són fonamentals, cabdals per avançar en la sostenibilitat del model econòmic. La setmana vinent serà la setmana de la innovació a Catalunya. El CTecno i el HIT, amb els seus respectius esdeveniments, ho propiciaran, ho faran més evident. Però la innovació no pot ésser quelcom passatger. Ha d'ésser quelcom present tothora en el sector empresarial, econòmic, acadèmic- en definitiva, en tots els sectors.

Cal dir-ho tot: en termes d'innovació i internacionalització hem millorat, però no n'hi ha prou. Cal anar a més. Cal continuar apostant-hi, encara amb més força, empenta i convicció. Des de tots els àmbits, per fer de Catalunya un país amb una economia basada en la innovació, la tecnologia, el coneixement i la internacionalització. Un país de futur!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat