Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de de maig del 2015 | 13:17
La fotografia

L'ANC i Òmnium: "Els resultats del 24M impulsen l'independentisme per guanyar el 27S"

Muriel Casals: "l'independentisme és el centre de la política catalana, i cada vegada és més gran". Jordi Sànchez: "Que ningú es pensi que aquests resultats són el sostre del sobiranisme".

Barcelona · La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, han valorat aquesta setmana els resultats de les eleccions municipals del 24 de maig. Ambdues entitats han coincidit en valorar molt positivament els resultats, en què les candidatures independentistes han incrementat i millorat els resultats dels comicis del 2011; i s'han conjurat per continuar sumant de cara a les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre.

Casals ha expressat que, després dels resultats, "tenim encara més raons per ser optimistes" de cara al 27S, que ha de ser "el referèndum que no ens han deixat fer". La presidenta d'Òmnium ha afegit que el creixement de vot sobiranista s'ha produït a tot el país, també a l'àrea metropolitana de Barcelona, i ha explicat que "l'independentisme és al centre de la política catalana, i cada vegada és més gran". Casals també s'ha felicitat pels resultats obtinguts al País Valencià i les Illes.

Sànchez, per la seva banda, ha destacat que la fita del 24M s'hi ha arribat "amb èxit" ja que les formacions independentistes han crescut, mentre que els vots als contraris al procés han disminuït. Sànchez ha destacat també que els resultats mostren que cap ciutadà "té por al canvi" i que "no hi ha canvi més profund que la independència". "Anem bé però hem d'anar encara millor" ha afirmat Sànchez.

"Que ningú es pensi que aquest és el sostre electoral del sobiranisme", ha conclòs. Les dues entitats presentaran properament les accions que duran a terme durant aquests mesos determinants per mobilitzar i ampliar la majoria social a favor de la independència. "No podem donar un dia de descans per sumar i ampliar aquesta majoria", han afirmat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat