Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 9 de de juny del 2016 | 12:27
La fotografia · Política catalana

Em sotmetré a una qüestió de confiança per aclarir amb quines majories assolirem el full de ruta cap a l'estat català

El president Carles Puigdemont  ha anunciat que es sotmetrà a una qüestió de confiança "perquè sigui el Parlament, que em va escollir i va aprovar el meu programa de Govern, el que tingui la potestat d'aclarir en quines condicions i amb quines majories es pot assolir el full de ruta cap a l'estat català independent".

El cap de l'Executiu ha comparegut davant del ple del Parlament, després del debat i votació de totalitat del Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2016. Després de constatar que amb aquesta votació "les condicions que van donar peu a l'inici de la legislatura han canviat profundament", Carles Puigdemont ha remarcat que "no tinc cap interès a allargar innecessàriament i injustificadament el mandat".

Per aquest motiu, ha subratllat que ha decidit sotmetre's a una qüestió de confiança per "conviccions democràtiques" i perquè vol "fer la independència, no continuar administrant les rampoines d'una pròrroga d'un pressupost elaborat i aprovat per un Govern i un Parlament que no tenia el mandat de la independència com té aquest".

El president, però, ha volgut adreçar un "missatge de confiança i d'esperança" als catalans que en les eleccions del passat 27 de setembre van votar per qualsevol de les opcions independentistes i que "assisteixen amb preocupació al bloqueig dels pressupostos i les seves conseqüències". "Els vull dir que no estem disposats a qualsevol cosa, a qualsevol preu, per continuar al Govern, ni estem disposats tampoc a renunciar al nostre full de ruta, que és la ruta cap al futur i cap a la llibertat de Catalunya", ha reblat.

En aquesta mateixa línia, el cap del Govern ha reiterat davant del Parlament i del poble de Catalunya el seu "compromís solemne de portar el país a les portes de la independència, de fer-ho bé, de comptar amb tothom i de preservar i prioritzar les persones davant dels partits i de les ideologies".


'Ni proporció, ni lògica, ni lleialtat'

El president ha començat la seva intervenció davant del ple del Parlament recordant "la gran responsabilitat" que va assumir el mes de gener passat el grup parlamentari de Junts pel Sí i el president Mas, amb "un gest inèdit, noble, amb visió generosa i de país imprescindible perquè la legislatura de la desconnexió pogués començar a caminar sense entrebancs". "Calia fer sacrificis perquè calia respectar l'encàrrec dels ciutadans que volien i que volen que construïm un estat independent", ha insistit Carles Puigdemont, i a "Junts pel Sí hem demostrat que som constructors i ningú ens prendrà aquest compromís", ha remarcat.

Per això, ha constatat "amb tristesa i decepció" com "un grup que guanya les eleccions amb 1,6 milions de vots i 62 diputats pot retirar el seu candidat a la Presidència en ares de mantenir la il·lusió viva i fer possible el full de ruta i, en canvi un grup de 10 diputats, una mica més de 300.000 vots, no pot retirar una esmena a la totalitat, tot i tenir signat un acord d'estabilitat". "No hi ha ni proporció, ni lògica, ni lleialtat", ha denunciat, i ha remarcat: "Catalunya mereix més, de fet, Catalunya ho mereix tot!".

"Jo confiava en vostès i els he defensat fins al final", ha lamentat Carles Puigdemont, adreçant-se al grup parlamentari de la CUP, i s'ha preguntat quines garanties té el Govern que es compliran possibles futurs acords. "Ens diuen que no són possibles els pressupostos del 2016, però segur que ho seran els del 2017. En base a quin acord? Signarem un acord que després també mutarà, com tots els acords que hem vist que tenen vida pròpia?", ha ironitzat.Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat