Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 5 de de març del 2010 | 16:35
La fotografia · Societat civil

Rosa Díez triomfa' a la Universitat Autònoma

Barcelona · El que hagués pogut ser un acte patètic d'un personatge estrafolari, representant genuí del nacionalisme espanyol suposadament progressista, s'ha convertit en un show' propagandístic amb gran rendibilitat electoral -no a Catalunya, però sí a la resta de l'estat.

Aquesta reflexió, evidentment, no sabem si se la faran els estudiants que avui han intentat interrompre la conferència que sota el títol Una alternativa per Catalunya' ha aconseguit finalment fer la diputada.

La conferència  s'havia d'emmarcar en la llibertat d'expressió que impera a les universitats catalanes i, concretament, a la facultat de Ciències Polítiques i sociologia de la UAB, que té com a degà Salvador Cardús. El sociòleg ha fet un exercici de responsabilitat al intentar que es respectés el dret de Rosa Díez a fer la xerrada, fet pel que ha acabat ple de pintura vermella. En declaracions a l'ACN, Cardús ha explicat que "el que ha passat era previsible que passés. Un professor ha convidat a Rosa Díez, hi ha hagut estudiants que han considerat que no se l'havia de deixar parlar i hi ha hagut una situació de conflicte". El sociòleg ha explicat que "la llibertat d'expressió és un principi fonamental i l'hem garantit".


Boicot

Rosa Díez ha arribat acompanyada de guàrdies privats,  guardaespatlles i membres del Policia Nacional'. Uns seixanta estudiants l'han rebut amb crits de No volem feixistes!', Fora els feixistes de la universitat' i Independència Països Catalans'. Rosa Díez, sentint-se triomfadora, perseguida, màrtir, somreia. Ho havia aconseguit. Demà sortiria als telenotícies de tot l'estat.

Sembla que els estrategs d'UPyD tenen previst que Rosa Díez gaudeixi del màxim d'incidents d'aquestes característiques per adornar la seva campanya preelectoral. Els sectors que senten repulsió cap a aquesta opció política i la seva dirigent haurien de reflexionar sobre quina és la millor estratègia per escombrar de Catalunya els plantejaments que propaga contra la llengua, la cultura i els drets nacionals catalans.  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat