Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 18 de de maig del 2016 | 13:22
Llibres / revistes

Un nou mercat energètic per a un nou país

El llibre ha estat elaborat per Sergio Ugarte i Monique Voogt és una radiografia del mercat energètic català i els possibles que tenen sobre aquest les polítiques energètiques de l'Estat Espanyol i de la UE.

Així, aquest estudi ha estat encarregat per la Fundació Josep Irla per tractar les següents qüestions: com s'hauria de dissenyar el mercat energètic en la futura república de Catalunya? Quines pautes hauria de seguir Catalunya per passar d'un mercat energètic oligopolístic cap a un altre amb un marc d'igualtat de condicions, que proporcionés energia de forma sostenible, assequible i fiable a tots els ciutadans sense afectar la competitivitat de la indústria catalana, i que protegís la població més vulnerable?

Aquestes qüestions sorgeixen arran del procés polític en què es troba immersa Catalunya, un procés que té com a objectiu canviar el seu estatus polític actual per constituir-se en un estat independent en forma de república.1 Pel que fa a la Unió Europea (UE), la posició majoritària dins el camp independentista és la de mantenir aquesta Catalunya independent dins la Unió i, en general, la d'apostar per la màxima integració europea possible.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat