Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 2 de de juny del 2015 | 18:36
Notícia

"Ada Colau i Barcelona en Comú són una estratègia millor, més clara i realista cap a la independència"

"Donem entre tots contingut al procés, i a mesura que ho fem veurem com les persones que tenen la prioritat i mirada fixada en la qüestió social, quan vegin quin tipus de societat comencem a dissenyar junts i juntes, s'engrescaran".

Barcelona · La monja Teresa Forcades ha dit a una entrevista a el Diari ARA que Ada Colau i Barcelona en Comú són una estratègia "millor, més clara i realista cap a la independència, que no separar nítidament donant caràcter plebiscitari a unes eleccions qui és i qui no és independentista".

Forcades ha argumentat: "I si no sumem què? Va ser una mica penosa l'entrevista al president Mas en què va dir que comptarem diputats i no vots. Només falta que quedem per sota en nombre de vots i intentem forçar aquest pas cap a la independència. Si ens ho podem estalviar, no només de cara a la comunitat internacional, sinó també en l'àmbit intern, millor".

Sobre això, l'entrevistada ha assegurat que la clau de la victòria independentista és més el procés constituent i el referèndum ratificatori que el 27-S perquè obrir un procés constituent a Catalunya "unilateralment sense esperar permís ja és, 'de facto', una declaració d'independència". "Seria prendre's la sobirania total seriosament --ha declarat--. Però ho faríem de manera que no s'espantarien els indecisos. Donem entre tots contingut al procés, i a mesura que ho fem veurem com les persones que tenen la prioritat i mirada fixada en la qüestió social, quan vegin quin tipus de societat comencem a dissenyar junts i juntes, s'engrescaran".

Sobre els indecisos i el paper d'Ada Colau en el procés, Forcades ha alertat que Barcelona en Comú està situada en el lloc "correcte", mentre que "no ho estan les persones que tot i semblar més favorables a la independència perquè parlen sense embuts que la independència és el millor per al país i no admeten dubte i l'hem de tenir ja, volen saber ja qui hi està a favor i qui hi està en contra".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat