Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de de novembre del 2015 | 11:36
Notícia · Comunicació

Mèdia.cat crea un mapa de la censura mediàtica als Països Catalans

L'observatori crític dels mitjansMèdia.cat, amb el suport de laFundació Catalunya, ha creat un mapa que recull casos o intents de censura als mitjans de comunicació d'arreu dels Països Catalans. Amb aquest mapa afirmen pretenen contribuir a la seva difusió, així com fer-ne una catalogació que permeti copsar la magnitud del problema.

El mapa, inspirat en el projecte europeu Index on Censorship, és un projecte participatiu on tothom que ho vulgui pugui aportar noves informacions per complementar-lo.

De moment, els casos inclosos al mapa han tingut lloc durant el 2015, però es tracta d'un projecte amb continuïtat i el 2016 s'actualitzarà amb els nous episodis que puguin anar sorgint. L'objectiu és que el mapatge permeti una recopilació de dades per tal d'avaluar com evoluciona la censura als Països Catalans i quines són les principals amenaces a les llibertats d'expressió, premsa i informació.

El mapa de Mèdia.cat recull diferents tipus d'amenaces i violacions dels drets a la llibertat d'expressió, informació i premsa, com pressions a periodistes i mitjans; amenaces i agressions contra professionals de la informació; persecució a internautes o ciutadans en general, i projectes legislatius que restringeixen els drets citats, entre d'altres. Així, encara que el projecte se centra principalment en el camp dels mitjans de comunicació i internet, també s'inclouen altres expressions censurades, les artístiques.

Aquest és un projecte col·laboratiu. Des de Mèdia.cat faran  un primer recull dels casos que documentar arreu dels Països Catalans durant el 2015, però esperen poder ampliar aquest mapa amb les denúncies i aportacions dels lectors, siguin professionals de la informació o no. Les denúncies de censura es poden enviar a media.cat@grupbarnils.cat

 



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat