Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de de juliol del 2010 | 17:02
Notícia · Cultura

Albert Manent i la crònica de la recuperació del departament de Cultura

Barcelona · Des del 6 d'abril del 1914, quan es formà la Mancomunitat de Catalunya, fins a les eleccions del 15 de juny de 1977, el gran genocidi cultural que van suposar les dictadures,

primer la de Primo de Rivera i posteriorment la franquista, va deixar un panorama desolador al si de la societat i cultura catalanes.

D'aquesta recuperació cultural que va haver de dur a terme el Govern de la Generalitat després de l'època franquista, Albert Manent, en la seva condició de Director General de la Conselleria de Cultura, ha publicat la crònica d'aquell èpic episodi. Mà esquerra de Max Cahner, vertader arquitecte de la tasca de recuperació de la conselleria, Manent ha fet un repàs en aquest llibre titulat Crònica política del Departament de Cultura dels vuit anys de Govern, un monogràfic en el qual es plasma una crònica amb elements de memòria personal.

"El lector hi trobarà visions particulars, detalls, anècdotes i la valoració dels principals personatges que van ésser en primera línia en aquells primers vuit anys del Departament de Cultura" ha afirmat el mateix autor de l'obra, que deixa patent un període, del 1980 al 1988, d'apassionant tasca de reconstrucció nacional i cultural a través de la màxima institució catalana. Una obra indispensable, doncs, per aquells qui pretenguin fer un estudi exhaustiu sobre la recuperació de la cultura catalana posterior al llarg genocidi franquista i un llibre de referència per entendre de manera profunda la complexitat de la Catalunya contemporània.     

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat