Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de març del 2015 | 20:10
Notícia

El Banc Sabadell, preparat per a la independència

Segons l'agència Bloomberg, el Banc Sabadell està negociant la compra del banc anglès TSB per 2.350 milions d'euros com una via per reduir la seva dependència dels mercats català i espanyol.

Barcelona · La notícia econòmica que ha destacat aquesta setmana és la negociació del Banc Sabadell per la compra de TSB (ban cbritànic), una filial del Lloyds, per 2.350 milions d'euros. La seva importància a nivell nacional, però, més enllà del món econòmic, cal buscar-la en els motius pels quals Banc de Sabadell ha fet aquest moviment.

Segons Bloomberg aquesta compra seria essencial per a reduir la seva exposició als mercats català i espanyol, susceptibles de patir algun tipus de daltabaix en cas d'independència de Catalunya. "La possible compra del TSB podria servir d'escut al Sabadell per afrontar els riscos d'una independència de Catalunya, segons François Lavier, administrador de fons de Lazard Freres Gestion" ha anunciat l'agència.

"Limitar l'exposició a Espanya i a Catalunya, seguint el model del Santander i del BBVA, és una bona manera de preparar-se en cas que el risc polític continuï augmentant' ha dit l'analista econòmic François Lavier, gestor de l'empresa Lazard Frères, en declaracions a Bloomberg. Sigui quin sigui el resultat, Bloomberg apunta que Banc de Sabadell ja assumeix com a "opció real" la independència: "Els directius del Sabadell potser s'estan avançant als esdeveniments".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat