Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de d'abril del 2011 | 17:27
Notícia · Esport i Ciutadania

Una nova cita amb la història?

Mestalla serà l'escenari on el FC Barcelona intentarà aconseguir la copa davant l'etern rival. Dos anys enrere, els blaugrana van iniciar al mateix camp i en la mateixa competició el camí cap al triplet i a la consecució de la millor temporada de la història del futbol.

Puyol, aixecant la copa l'any 2009

"Si perdeu, seguireu sent els millors del món, si guanyeu, sereu eterns". Diuen que l'entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, va pronunciar aquesta frase als seus jugadors pocs minuts abans que comencés el partit que els catapultaria a la glòria del futbol al aconseguir guanyar el Mundialet de Clubs i, per tant, culminar l'any perfecte, aquell 2009 inolvidable. Era el sisè títol dels sis possibles en un any, un seguit de triomfs que van començar a forjar-se a Mestalla, quan Carles Puyol va aixecar la primera copa de la temporada després de guanyar contra l'Athletic de Bilbao.

Dos anys després, el Barça torna al mateix estadi amb la intenció d'aconseguir el mateix títol, aquest cop, enfrontant-se contra el Real Madrid. El soroll que ha envoltat l'enfrontament esportiu, però, ha estat tant eixordidor com els 120 decibels amb què sonarà l'himne espanyol per tal d'intentar que els previsibles xiulets no el sepultin. La iniciativa, fruit de la Federació espanyola de futbol, posarà a proba els timpans dels aficionats, ja que els 120 decibels se situen al llindar del dolor de l'oïda. L'himne, amb sang entra.

Sobre el terreny de joc serà, però, on es decidirà la final, i jugant, ja se sap quin equip és millor. Si es confirma aquesta superioritat, el Barça es farà amb el primer títol del 2011... dels molts que encara li queden per endavant.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat