Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de de març del 2015 | 19:17
Notícia · Illes Balears

"N'hi ha que entenen les eleccions com l'eina per canviar les persones de les institucions. Nosaltres volem canviar les institucions"

"La nostra prioritat són els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears, nosaltres no rebem ordres de Madrid, com fan els altres. Per això hem de liderar el canvi que necessita aquesta terra".

Reproduïm de Tribuna Mallorca · El programa "D'AVUI PER DEMÀ" d'IB3 h entrevistat el coordinador general de MÉS per Mallorca i candidat a la Presidència del Govern. Des del gabinet de premsa del grup ecosobiranista hem rebut alguns destacats d'aquesta entrevista.

"Volem un canvi real a les institucions, un canvi de polítiques, i no un simple 'recanvi' de cares, com planteja el PSOE. Més enllà de qui ocuparà la Presidència, o les conselleries, ens interessen les polítiques que es facin. I els pactes han de ser coalicions que es facin des de la cooperació, no des de l'hegemonia d'un partit".

"MÉS representa a tots els mallorquins que volen un canvi de model. La nostra prioritat són els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears, nosaltres no rebem ordres de Madrid com fan els altres. Per això hem de liderar el canvi que necessita aquesta terra. Tenim un projecte obert, on tothom hi té cabuda i hi pot participar".

"Podemos és una formació amb la qual podem col·laborar. Ara bé, ells sembla que tenen com a prioritat que Pablo Iglesias sigui president del Govern de l'Estat. Nosaltres ens centram en el canvi que hi ha d'haver en aquesta terra".

"Els futurs pactes amb partits que depenguin de Madrid han de passar per defensar un bon finançament per a les Illes Balears".

Educació

"El TIL ha estat un dels grans fracassos de Bauzá. No es pot implantar un model educatiu a cop de decret. El TIL s'ha de derogar, hem de superar aquest malson i arribar a un consens pel model educatiu".



Corrupció

"Els comportaments del PP són mafiosos. En corrupció, el PP vol que la gent pensi que tots som iguals, però no és així. Afortunadament, la gent està obrint els ulls".

"MÉS era l'única formació realment interessada en tirar endavant la Comissió d'Investigació de Son Espases. Hem pogut aclarir bastantes coses i es va destapant la trama".

Economia i ocupació

"Ens hem de demanar: les xifres rècord de turistes de què parla sempre el PP estan revertint en una major qualitat de vida de les persones? La resposta és no. Nosaltres plantejam un nou model econòmic per als pròxims 10 o 20 anys: un millor turisme, més indústria, economia del coneixement… S'ha de diversificar: el turisme ha de continuar essent el motor de la nostra economia, però no podem posar tots els ous en el mateix paner".



Finançament

"Les Illes Balears hem patit una doble crisi: la baixada d'ingressos provocada per la crisi, i espoli fiscal. No pot ser que mentre a Extremadura, que té una població d'un milió d'habitants, similar a la nostra, tenen un pressupost de 5.000 milions per educació, salut…nosaltres només tinguem un pressupost de 3.500 milions".

"La millora del finançament és una qüestió de supervivència per les Illes Balears. Per això en un futur pacte de govern les forces que depenen de Madrid s'han de comprometre amb un canvi del model de finançament cap a les Balears".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat