Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 de d'octubre del 2016 | 14:18
Notícia · Internacional

Mercè Conesa reivindica la força dels governs locals a les Nacions Unides

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha demanat aquest dilluns més sobirania per als governs locals en la II Assemblea de Governs Locals i Regionals de la conferència 'Hàbitat III' de les Nacions Unides, que s'està celebrant  aquests dies a Quito.

La presidenta ha posat el paper dels governs locals com a exemple "de força i de connexió". Conesa ha defensat, també, el paper d'aquestes institucions per atendre l'equilibri territorial per a que totes les ciutats "tinguin les mateixes oportunitats i es pugui garantir la igualtat dels ciutadans amb independència del seu lloc de residència".

Conesa ha proposat territoris "connectats, més justos i més pròspers" i, en aquest sentit, ha posat en valor serveis i projectes bàsics de la Diputació de Barcelona, com són el Servei Local de Teleassistència, que atén prop de 70.000 persones a tota la demarcació de Barcelona;  la Xarxa de Biblioteques Municipals, amb més de 200 biblioteques i 10 bibliobusos, tots gestionats de la Diputació; o, en l'àmbit del turisme i el desenvolupament del territori, les Vies Blaves, un projecte pioner al sud d'Europa i impulsat per la Diputació que farà transitables les lleres dels rius Llobregat, Anoia i Cardener i del qual se'n beneficiaran prop de 5 milions de persones.

En la seva intervenció davant del secretari general de Nacions Unides, Ban Ki Moon, Conesa també ha reclamat un entorn insititucional adequat i propici per als governs locals. "Volem més capacitat de decisió i més pressupostos perquè tenim un paper clau per garantir els drets humans de les persones", ha assegurat Mercè Conesa, que també ha reivindicat el paper de la dona a l'administració local i regional.

La presidenta de la Diputació de Barcelona ha conclós les seves paraules recordant l'emblemàtic discurs de Pau Casals l'any 1971 a les Nacions Unides, tot assegurant que "també és el nostre objectiu fer el bé per a les persones des de la transformació de les ciutats"

La II Assemblea de Governs Locals i Regionals és l'escenari on les institucions  locals i regionals presenten les seves contribucions a l'Agenda Urbana Mundial que s'adoptarà a Hàbitat III.

També hi han participat, entre d'altres, el president d'Equador, Rafael Correa; l'alcalde de Quito, Mauricio Rodas.; i el secretari general d'Hàbitat III, Joan Clos.

Abans de la seva intervenció a l'Assembla de Governs Locals i Regionals, Mercè Conesa ha participat en la inauguració de l'estand oficial de Catalunya a Hàbitat III. Acompanyada del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, i de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Conesa ha posat en valor l'aportació internacional de la Diputació de Barcelona i la seva experiència com a govern que arriba a un territori divers format per pobles i ciutats diferents.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat