Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de de febrer del 2015 | 18:45
Notícia

L'escoltisme català s'agrupa en una única organització

Les tres entitats de l'escoltisme i el guiatge de Catalunya iniciaran la construcció d'una única associació.

Aquesta setmana l'entitat Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) s'ha reunit a Terrassa per acordar que les tres entitats de l'escoltisme i el guiatge de Catalunya iniciaran la construcció d'una única associació. Les altres dues entitats escoltes, Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans, ja havien aprovat el full de ruta el novembre passat, mentre que el MEG, l'entitat escolta més gran, ha necessitat una segona assemblea per corroborar, per un 63,41% dels vots, la seva aposta per la unitat.

La nova organització que en sortirà agruparà 18.500 persones de les entitats d'Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, i s'emmarcarà en els principis del moviment escolta i guia mundial. L'organització serà reconeguda per aquest a nivell internacional i treballarà sempre des de l'acció local i nacional per a la construcció d'una societat catalana més justa, diversa, inclusiva i més cohesionada.

La Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG) és l'entitat que ha englobat fins ara l'escoltisme i el guiatge catalans de tres associacions --Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya --que es dediquen a l'educació en el lleure dels infants i joves de Catalunya i treballen per la transformació social.

Està formada per uns 18.500 infants i joves organitzats en un total de 200 agrupaments arreu del territori català, amb presència a 30 comarques i 95 municipis. Entre els seus membres hi ha més de 4.000 caps, que són joves educadors i educadores que desenvolupen una tasca pedagògica totalment voluntària.

L'escoltisme i el guiatge és un moviment educatiu mundial amb un mètode pedagògic propi que compta amb 40 milions de membres arreu del món. A través de l'educació no formal, associativa, voluntària i liderada per joves, treballa amb un objectiu clar: millorar la societat a través de l'educació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat