Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de febrer del 2016 | 11:01
Notícia · Llengua

La Plataforma per la Llengua exigeix a LinkedIn que incorpori el català en la seva xarxa

La xarxa social professional més important del món encara no inclou el català  en la navegació ni  tampoc en la  interfície de currículum. El 70% dels treballadors utilitza LinkedIn per recerca de feina o promoció laboral i el 75% de les empreses la tenen en compte als currículums dels usuaris a la xarxa,

però les empreses catalanes no poden cercar els candidats en funció del seu domini del català.Països com Croàcia, Albània o Finlàndia poden navegar i penjar les seves referències a LinkedIn en la seves llengües malgrat tenir menor nombre de parlants. Per tot això la Plataforma engega  una campanya de denúncia a través de l'eina CANVIA.CAT per recollir adhesions a la causa.

Així,  LinkedIn, la xarxa social professional més gran del món no permet navegar ni promocionar-se professionalment en català, ja que ni els comandaments per navegar ni la interfície per penjar i promocionar el currículum són en català. Aquests dos aspectes no permeten que els usuaris de LinkedIn es puguin promocionar laboralment o ser visibles per empreses en català.

La Plataforma per la Llengua ha realitzat un estudi comparatiu entre diferents països d'acord amb el nombre d'usuaris a la xarxa LinkedIn, parlants totals de la llengua i índex de perfils per habitant (índex de penetració a LinkedIn). D'aquest estudi se n'extreu que la comunitat de parla catalana podria formar part del club de llengües presents a Linkedin atès que en tots els índexs presenta valors superiors a algunes llengües que la multinacional ja ha inclòs.

Els territoris de parla catalana compten amb 2,3 milions d'usuaris a Linkedin, xifra superior als usuaris de Noruega (1,5 milions), la República Txeca (0,8 milions) o Albània (0,2 milions) que són presents a la xarxa professional. La comunitat catalanoparlant també és nombrosa en parlants totals, els 10 milions de parlants situen el català per sobre del danès (5,2 milions), l'eslovac (4,7 milions) o el letó (1,7 milions), llengües que també són presents a LinkedIn.

L'ONG del català ha endegat una campanya de denúncia a través de l'eina CANVIA.CAT per recollir adhesions a la causa i demostrar la importància que té el català a escala socioeconòmica i empresarial, donat que el 75% de les empreses utilitzen aquesta xarxa per cercar treballadors i clients.

S'utilitzarà l'etiqueta #LinkedinInCatalan per fer seguiment de la campanya a les xarxes socials. Les persones que signin la campanya faran arribar el seu missatge a un directiu de LinkedIn i tindran l'oportunitat d'afegir-se al grup "Linquedin en català, ja!".


El català en el món digital

L'ús de la llengua catalana en el món digital és equiparable a la majoria de llengües europees, com l'alemany, el neerlandès o l'italià. El català és la dissetena llengua amb més articles a la Viquipèdia, hi ha més de 203.000 tuitaires que escriuen en català, el 85% dels navegadors actuals disposen de versió catalana i els vint mitjans digitals en català amb més audiència tenen 9,6 milions d'usuaris únics.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat