Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 5 de de febrer del 2016 | 00:00
Notícia · Llengua

La Plataforma per la Llengua ja té el guanyador de la tercera edició del Premi Martí Gasull i Roig

Avui dilluns 8 de febrer la Plataforma per la Llengua celebra l'acte de lliurament del III Premi Martí Gasull i Roig, en una cerimònia que s'esdevindrà a partir de les 19.00h a la Sala Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB, c/Montalegre,5. Barcelona).



L'actriu Georgina Latre serà l'encarregada de conduir la cerimònia que comptarà amb diversos parlaments i serà amenitzada amb l'actuació musical de Gemma Humet.

De les personalitats confirmades a la cerimònia, cal remarcar l'assistència del Molt Honorable president de la Generalitat de Catalunya, Sr. Carles Puigdemont, de la Molt Honorable presidenta del Parlament de Catalunya, Sra. Carme Forcadell, de l'Exel·lentíssima presidenta de la Diputació de Barcelona, Sra. Mercè Conesa, del president de l'ANC, Sr. Jordi Sánchez, del president d'Òmnium Cultural, Sr. Jordi Cuixart, i altres autoritats polítiques i de la societat civil.

Les persones que no puguin assistir-hi, podran seguir tot l'esdeveniment a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #PremiMartíGasull.

Els finalistes

Prop de 5.000 persones han participat en el procés d'elecció del guanyador de la tercera edició del Premi Martí Gasull i Roig. Els supermercats Bonpreu-Esclat, el Grup Flaix i l'Associació de Treballadors Pakistanesos són els tres finalistes que opten a rebre aquest guardó per la seva tasca en la defensa i promoció de la llengua catalana.

El guanyador percebrà 3000 euros en metàl·lic així com un guardó creat especialment per l'orfebre  joier, Joaquim Capdevila.

En record de Martí Gasull i Roig

Martí Gasull i Roig (Barcelona, 2 d'abril de 1969 - Manāslu, Nepal, 23 de setembre de 2012) va morir al mont Manāslu a l'Himàlaia quan una allau va caure al campament base on descansava la seva expedició. La família i la Plataforma per la Llengua, entitat que ell va cofundar i impulsar, van rebre centenars de mostres de suport i de condol. De fet, diverses entitats i institucions van premiar a títol pòstum la trajectòria d'en Martí en l'àmbit de l'activisme lingüístic. L'octubre de 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya. També va rebre la Medalla d'Or al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Barcelona. Per a més informació sobre Martí Gasull i Roig podeu clicar aquí.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat