Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 2 de de juny del 2011 | 18:21
Notícia · País Valencià

Camps elimina també el Servei d'Ensenyaments en Valencià

La seva funció ha consistit, des dels anys 80, en la promoció i ús de la llengua valenciana a l'ensenyament públic, però el reforç del PP en la reelecció ha provocat les mesures anticatalanistes i contràries a la cultura i llengua pròpies més restrictives de la història del País Valencià.

Barcelona · Sense dissimular gens les flagrants violacions a la llei i als drets lingüístics dels ciutadans del País Valencià, les ràpides mesures de destrucció i eliminació de la llengua valenciana de l'executiu Camps a l'ensenyament públic han comportat també l'eliminació per complet del Servei d´Ensenyaments en Valencià.

Segons ha informat la Conselleria d'Educació a través d'un comunicat, l'actual departament del Àrea d'Ordenació -que es troba dins de la Direcció General d'Ordenació i Centres- desapareixerà per a ser substituït per un nou servei denominat  "Servei de Llengües". El Servei d'Ensenyaments en Valencià, creat a mitjan els anys 80 i encara actiu, desenvolupa les funcions de promoció de l'ensenyament en valencià, una nova mesura mutilatòria que va en el mateix camí de la supressió de les línies en valencià anunciades el dilluns passat pel Conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora.  Tot i això, tal i com ha recordat la Federació d'Ensenyament de CCOO, el Servei d'Ensenyament en Valencià  ja va ser àmpliament desmantellat l'any passat pel mateix govern.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat