Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de de novembre del 2011 | 00:02
Notícia · País Valencià

Compromís fa història al aconseguir que el nacionalisme valencià irrompi al congrés

El PP escombra el PSOE també al País Valencià -20 a 10 diputats- mentre que Esquerra Unida, Compromís, i l'espanyolista UpyD aconsegueixen un escó cadascun.

La coalició Compromís ha celebrat enmig de l'eufòria la consecució del primer diputat al Congrés en la història de la formació, primer representant nacionalista del País Valencià des de la restauració democràtica. El diputat Joan Baldoví ha comparegut amb poc més del 80% del vot escrutat i ha remarcat les dificultats per aconseguir entrar al parlament espanyol, el "treball invisible" al llarg dels anys, assenyalant "hem fet història i l'hem fet amb una mà lligada al darrere". Baldoví ha afegit que al Congrés no entrarà sol "darrere vos porte a tots els que m'han precedit a tota la gent que ha donat la cara per este país en les condicions més roïnes".

L'altra cara de la moneda ha estat l'espombrada del PP, que ho obtingut 20 diputats al País Valencià doblant al PSOE, que n'ha assolit 10. Esquerra Unida i UpyD, per la seva banda, han assolit un diputat cadascun.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat