Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de de juny del 2013 | 19:43
Notícia

Pinzellades de CEO: ERC marca tendència ascendent, CiU perd 15 escons i el PSC continua en caiguda lliure

La constitució del nou Parlament que ha dibuixat aquesta setmana el nou baròmetre del CEO confirma la majoria sobiranista de la cambra, que segons l'enquesta comptaria amb el suport de més de 90 escons (CiU, ERC, CUP i ICV).

M. Folch · El Baròmetre de primavera del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) ha corroborat la tendència en ascendent del sobiranisme català en els seus darrers resultats exposats aquesta setmana. L'actual configuració del sobiranisme en el ventall polític del Parlament català, amb 86 escons, passaria segons el darrer estudi a pujar fins a més de 90, un augment que vindria donat pel refoç significatiu de suport electoral d'ERC i la CUP.

Les darreres dades sobre la intenció de vot a Catalunya del CEO també apunten a una nova reorganització política: ERC guanyaria les eleccions amb un marge d'escons d'entre 38 i 39, la qual cosa indica un guany de 17 escons; si fa no fa els mateixos que perdria CiU, ja que la federació passaria de 50 diputats als 35.

Per la seva banda el PSC continuaria la seva tendència: la caiguda lliure portaria els socialistes de Catalunya a passar dels 20 diputats al Parlament actuals als 16, mentre que el PP i ICV empatarien a 13-14 diputats (ara en tenen 19 i 13, respectivament). Ciutadans (C's) pujaria fins als 12 i la CUP doblaria resultats fins als 6 diputats. Podeu consultar el document sencer a l'apartat Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat