Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de de maig del 2016 | 00:00
Notícia · Política catalana

La CUP reafirma el compromís amb la independència unilateral sense renunciar al referèndum

Aquest diumenge la CUP  ha celebrat la seva assemblea nacional  a Esparreguer. Hi han participat  600 militants que  han aprovat la ponència política que afirma que cal seguir "situant la desobediència i la unilateralitat al centre de l'acció política per aconseguir la ruptura nacional i social, és a dir, la independència plena".


Segons el plenari de l'organització "la CUP ha de convertir-se en l'agent polític clau i en la garantia per aconseguir la independència en el marc d'una República el més socialment avançada possible".


Aquests han reiterat la necessitat de garantir el desenvolupament de la Declaració del 9N i l'impuls de la Declaració Unilateral de Independència abans del final de la legislatura i de les eleccions constituents, i la celebració "d'un referèndum unilateral de independència".

L'assemblea de l'organització de l'esquerra independentista ha acordat també impulsar espais de debat, de treball i de mobilització amb totes les organitzacions i partits de l'esquerra catalana amb l'objectiu de "generar accions de desobediència civil massiva no violenta que accelerin el procés de ruptura amb l'estat espanyol i que posin en contradicció les vies de concertació i pacte amb l'estat".

Xevi Generó, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP ha explicat que "el compromís fonamental de la legislatura és la Declaració del 9N, perquè és el principal instrument per avançar cap a la ruptura independentista".

L'assemblea nacional  ha aprovat també una esmena a la ponència política de la formació presentada per  l'assemblea local de Sant Pere de Riudebitlles i, entre més coses, demanava de 'deslliurar-se' de l'acord d'estabilitat parlamentària amb Junts pel Sí.  Aquesta s'ha aprovat amb 251 vots a favor, 184 en contra i 12 abstencions. Però Xevi Generó, del secretariat de la CUP, ha volgut puntualitzar  en un comunicat què dita esmena no implica "cap ruptura de la legislatura". i ha afegit al respecte que 'L'esmena aprovada aquest matí a l'assemblea nacional referma la feina feta pel grup parlamentari. No és cap ruptura de la legislatura, sinó que es tracta d'empènyer cap a la independència, el procés constituent i el pla de xoc, és a dir, el desplegament del 9-N'". "Junts pel Sí s'ha de posar les piles", ha conclòs Generó.

El document aprovat és el resultat del treball d'una comissió de documents formada per militants de base, regidors i membres del Secretariat Nacional de la formació, i ha recollit desenes d'aportacions de múltiples assemblees locals d'arreu dels Països Catalans. La ponència parteix d'una anàlisi de conjuntura que denuncia el procés de recentralització que els estats espanyol i francès practiquen contra els Països Catalans. En aquest sentit assenyala el moviment popular per la independència i altres lluites polítiques i socials arreu del país, com la primavera valenciana o la vaga indefinida de docents a les illes, com els principals elements que expliquen els canvis polítics que s'han produït els darrers anys.

La ponència política aprovada avui també diu que "la CUP ha acordat tensar la corda amb l'estat, amb l'objectiu de portar l'autonomia al límit, sense fer cap concessió a l'autonomisme, ni d'esquerra, ni de dreta", la qual cosa per als assemblearis implica "no renunciar a reivindicacions populars en nom de l'estabilitat i de la gestió autonòmica" i "interpel·lar totes les forces de l'esquerra i del sobiranisme a superar l'autonomia i avançar cap a la república catalana".

 


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat