Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de d'octubre del 2016 | 10:49
Notícia · Política catalana

Llach: "Les peticions d'inhabilitació ens donen més força per materialitzar el mandat democràtic del 27S"

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha manifestat el seu suport al president Artur Mas i a les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega davant les peticions d'inhabilitació que ha anunciat avui la Fiscalia. El diputat Lluís Llach ha manifestat que aquest pronunciament de la Fiscalia "ens dóna més força per materialitzar el mandat democràtic del 27S" i

ha reafirmat el suport del grup parlamentari als exmembres del Govern de la Generalitat afirmant que "no esteu sols, el 9N som tots".

"
El 9N va ser un exemple de democràcia i participació", ha afirmat Lluís Llach, qui ha afegit que "és indignant pertànyer a un Estat que considera que posar les urnes i consultar els ciutadans és delicte". Segons el diputat "en una democràcia no es poden inhabilitar les urnes, és una vergonya democràtica".

 

El diputat Llach ha afegit que "davant aquesta persecució judicial en tota regla, davant aquest Estat al·lèrgic a la democràcia, nosaltres reiterem que la democràcia i les urnes són l'únic camí i que tornaríem a fer el 9N amb tota la determinació democràtica que ho vam fer".

 

Finalment, Lluís Llach ha dit que les peticions d'inhabilitació "demostren el tarannà poc democràtic de l'Estat" i ha denunciat "aquesta injustícia sense precedents, amenaces i judicialització no serviran de res, seguirem endavant", ha reblat.

 

Llach ha estat acompanyat del president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, del portaveu adjunt Roger Torrent, així com del vicepresident primer de la Mesa, Lluís Corominas, i la secretària primera, Anna Simó. Hi eren també presents els diputats Germà Bel, Josep Maria Forné, Antoni Castellà, Magda Casamitjana, David Bonvehí, Albert Batet, Sergi Sabrià i Chakir El Homrani.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat