Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de gener del 2017 | 10:24
Notícia · Política catalana

Puigdemont a Euronews: "Catalunya no vol fer una declaració d'independència, sinó d'interdependència amb la resta d'Estats"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat, en una entrevista a la cadena Euronews, la predisposició del Govern al diàleg amb l'Estat per acordar un referèndum, una actitud, ha dit, que "sempre rep la mateixa resposta: No".

El cap del Govern ha assegurat però que "si després de dir no sempre, ara Espanya diu estem preparats per parlar, nosaltres estem disposats a escoltar". I ha reblat "No volem fer una declaració d'independència, volem fer una declaració d'interdependència, perquè s'ha d'acceptar que al segle XXI les relacions entre els Estats han de basar-se en la cooperació".

L'entrevista d'Euronews a Carles Puigdemont es va realitzar ahir als estudis de la cadena de televisió, a Brussel·les, en el decurs del viatge que va fer a la capital europea el president juntament amb el  vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, per explicar a la seu del Parlament Europeu el mandat parlamentari per fer un referèndum vinculant a Catalunya aquest 2017.

Preguntat pel periodista d'Euronews, Sergio Cantone, si la paraula "referèndum" pot neguitejar a alguns països i institucions europees, el president ha assegurat que "la primera vegada que aquesta  paraula s'associa amb alguna cosa amb la qual no estan d'acord els governs és quan la ciutadania s'expressa de manera contrària als interessos dels Estats".

Sobre la possibilitat de trobar una nova fórmula d'encaix de Catalunya dins Espanya, el president ha recordat que "quan es va modificar l'Estatut d'Autonomia de Catalunya es va fer dins del marc constitucional, amb el compromís de seguir formant part de l'Estat i tenir-ne una millor relació, però la resposta va ser la mateixa: No".

El president ha manifestat que l'objectiu de la seva visita a Brussel·les no era ser rebut pels representants sinó compareixe al Parlament Europeu per poder explicar el mandat parlamentari que té el Govern, i ha afirmat "arribarà el moment en què demanaré una reunió i espero que, com ha passat amb altres líders de regions europees, sigui rebut per les més altes autoritats i parlin lliurament i obertament sobre Catalunya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat