Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de d'octubre del 2010 | 17:20
Notícia · Política

Tresserras descarta reglamentar la Llei del Cinema durant l'actual legislatura

Barcelona · "La llei és d'aplicació al 2011, per tant el nou govern haurà d'acabar de segellar i d'acordar el reglament". Aquesta setmana el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, ha corroborat a una entrevista a Rac1 que la nova Llei del Cinema Català haurà d'esperar a la propera legislatura per ser reglamentada per falta de temps.

Tot i això, l'actual Govern de la Generalitat sí que presentarà a temps una proposta de reglament acabada per "deixar-la a qui correspongui" després de les eleccions del 28 de novembre. Tresserras a descartat que la Llei del Cinema Català pugui ser executada de manera definitiva i ha delegat aquesta tasca al proper govern, per això ha dit entendre que les majors estiguin "a l'espectativa" del pròxim govern.

Tot i les reiterades mesures de protesta adoptades pel Gremi d'Empresaris del Cinema en contra la nova llei del cinema que ha de deixar enrere una irrisòria presència del català a les sales de cinema del país per donar pas a un més lògic i equitatiu 50%, el conseller ha volgut exculpar les majors i ha dit que "entén" que esperin a veure qui hi haurà al proper govern, però no creu que facin boicot al català: "A les majors americanes els costa d'entendre que el català és una llengua com qualsevol altra, independentment que aquesta tingui o no un estat al darrera. Però d'aquí a parlar de boicot al català és massa, jo no tinc aquesta sensació".

Finalment el Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació ha denunciat la pèssima situació de la llengua catalana en l'àmbit del cinema i ha reiterat que aquesta ha de tenir "la mateixa importància que el suec, el txec i la resta": "No pot ser que una llengua tan normalitzada en altres àmbits no sigui així en el cinema".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat