Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de d'octubre del 2010 | 16:47
Notícia · Política

Ciudadanos: en busca del monolingüisme

Barcelona · La paranoia espanyolista de Ciudadanos (C's), amb un funcionament semblant a la retroalimentació però aplicada als valors defensats per aquells qui van guanyar la guerra, ha arribat aquesta setmana encara més enllà. Emmascarats en la tan mal portada màscara del bilingüisme, el grup parlamentari espanyolista, lluny encara de marxar amb el promotor del seu naixement, Albert Boadella, a d'altres horitzons més beneficiosos per la seva salut, ha anunciat la seva voluntat de suprimir a Catalunya l'exigència del coneixement de nivell C de català als treballadors de l'administració catalana.

El partit polític, que ja havia criticat la Llei del Cinema català la setmana passada i havia coincidit amb la posició del PP català de recórrer la norma, ha continuat d'aquesta manera la cursa accelerada de precampanya per tal d'acontentar el seu electorat i demostrar quina és la formació més espanyolista del ventall polític català. La voluntat de C's, però, d'imposició del monolingüisme a Catalunya és sobretot calculada: suport a les actuacions de la Defensora del poble espanyol per la Llei d'Acollida i de Consum, suport i acatament de la sentència mutilatòria del TC en la qüestió lingüística, negativa a la obligatorietat de conèixer la llengua catalana del professorat universitari de Catalunya, i ara la supressió de l'exigència del nivell C de català al personal administratiu.

Ciudadanos, entestats en evitar de manera constant la realitat catalana que inclou, entre d'altres, més de 500 lleis imposen el castellà al Principat i discriminen la llengua pròpia, ha argumentat que "saber català ha de ser un mèrit, no una barrera o una exigència". L'ofensiva de la formació posa en evidència, de nou, el fanatisme espanyolista d'un partit que s'ha embolcallat sempre amb la bandera de "l'antinacionalisme".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat