Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 11 de d'octubre del 2016 | 13:39
Notícia · Política

Esquerra demana suprimir l'obligatorietat d'assistir a les convocatòries de les seleccions esportives estatals

El grup d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats ha registrat  una proposició no de llei per suprimir l'obligatorietat dels esportistes federats a assistir a les convocatòries de les seleccions esportives estatals per participar en competicions internacionals, que és el que estableix la llei espanyola de l'Esport de 1990.

El diputat Jordi Salvador, que signa la proposició, recorda que amb l'actual normativa no assistir a aquestes convocatòries es considera una infracció molt greu, una imposició que els republicans veuen 'totalment injustificada'.

Esquerra demana que es modifiqui l'apartat primer de l'article 47 de la llei per eliminar l'obligatorietat d'assistència a les convocatòries i recorda, en aquest sentit, que la llei de l'Esport del Parlament de 1988 amb les modificacions que hi va introduir la llei de Suport a les Seleccions Catalanes de 1999 'és molt més respectuosa amb la llibertat i autonomia dels esportistes', ja que no fixa cap obligació per assistir a convocatòries ni preveu cap sanció per no fer-ho.

La convocatòria amb les respectives seleccions 'ha de ser considerada per l'esportista com un premi a la seva trajectòria', diu la proposta, de manera que poder-hi participar l'hauria de motivar el suficient perquè la llei no hagi d'imposar-li l'obligatorietat d'assistir-hi.

ERC defensa que el jugador estigui sempre en el centre de la decisió i evitar situacions esperpèntiques com, per exemple, que fins i tot estant lesionat, un esportista hagi de presentar-se a la convocatòria de la selecció perquè el metge federatiu certifiqui que no està en condicions de participar-hi.

Per Esquerra Republicana, corregir aquest apartat de la llei de l'Esport faria que la legislació 'fos més respectuosa amb els drets individuals dels nostres ciutadans, en aquest cas esportistes', i anés més en consonància amb els principis de llibertat i llibertat ideològica recollits ens els articles 16 i 17 de la Constitució espanyola.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat