Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 30 de de setembre del 2015 | 13:03
Notícia · Política

Mas: "Em confesso democràticament rebel davant de l'Estat per no deixar-nos posar les urnes. Legalment, jo no vaig desobeir"

Aquest matí Mònica Terribas ha entrevistat al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, després que ahir aquest  fos imputat per haver permés el 9-N i pel qual haurà de declarar el proper 15 d'octubre, coincidint amb el 75è aniversari de l'afusellament del president Companys.

Barcelona ·

Mas, ha dit  que des del punt de vista de la llei, no va desobeir ningú el 9 de novembre i ha afegit que "el que hi va haver va ser una rebel·lió  democràtica contra l'Estat".



En aquest sentit, ha confessat: "Evidentment que el 9 de novembre va ser un acte de plantar-se davant de l'Estat. Em confesso democràticament rebel davant de l'Estat per no  deixar-nos posar les urnes. Legalment, jo no vaig desobeir." Mas creu que  "darrere la querella contra ell hi ha un estat ferit que el vol fer caure" i  que "va ser la reacció d'un estat, o d'un govern, orgullós, ferit en el seu orgull, rabiós, maldestre, incapaç de dialogar, que actua a "lo bruto", per entendre'ns en un llenguatge ben col·loquial, i que, perdoni l'expressió, farà tot el possible per veure si se'm pot carregar a mi també".



Sobre la possibilitat de ser reelegit com a president de la Generalitat, Artur Mas ha replicat a la CUP, que l'acusa de ser la cara de les retallades, dient: "No admeto que nosaltres siguem el govern de les retallades, nosaltres som el govern que hem administrat les retallades imposades per Madrid, de la millor manera que hem sabut, de la manera més digna i, sobretot, més sensible des d'un punt de vista social."



Finalment, el president de la Generalitat en funcions ha reivindicat la seva candidatura a la reelecció.



Pel que fa a la seva candidatura a la reelecció Mas s'ha reivndicat: "La meva candidatura no la defenso jo. La defensa Junts pel Sí, que vol dir un milió sis-centes mil persones i escaig, no oblidem això, perquè aquest no és un tema personal. Jo crec que nosaltres devem un respecte a aquest milió sis-centes mil persones i escaig, que es va donar un mandat democràtic per tirar endavant sabent que hi havia a Junts pel Sí un candidat a la presidència de la Generalitat, perquè això no es va amagar en cap moment. Fins i tot va ser objecte de discussió i de debat."





Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Artur Mas, la trobareu aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat