Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de de juny del 2016 | 13:10
Notícia · Política

Puigdemont: "Estem davant de la construcció d'un GAL informatiu"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha denunciat aquest matí el "plantejament de guerra bruta, de claveguera de l'Estat i de construcció d'un GAL informatiu" per interferir en el procés democràtic sobiranista de Catalunya, com es demostra amb les converses entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, fetes públiques ahir i avui.

"Urgeixen explicacions i urgiran assumpcions de responsabilitats", ha reblat el president, que ha demanat la dimissió de Jorge Fernández Díaz com a ministre d'Interior i com a candidat del PP català, perquè "no pot aspirar a representar els ciutadans de Catalunya algú que està, com a mínim, en un dels vèrtexs del que és clarament una trama, que busca finalitats partidistes abjectes, utilitzant institucions i fons públics".

 

Durant una entrevista al programa El món a RAC1, amb el periodista Jordi Basté, el cap de l'Executiu ha insistit que "estem davant d'un GAL informatiu, d'una gent que utilitza la més alta esfera del poder de l'Estat espanyol per construir la conspiració" i ha afegit que "això és gravíssim, passi o no en campanya electoral".

 

En aquesta mateixa línia, i en declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en un acte a Mollet del Vallès, el president ha assenyalat que les converses que ara han transcendit entre el ministre i el director de l'Oficina Antifrau "revelen el que hem sospitat des de fa molt de temps" i ha afegit que ara "comencem a saber quin són els senyors X d'aquest GAL informatiu, com a mínim, un d'ells és el ministre de l'Interior i no descartem també que ho sàpigues el president en funcions, Mariano Rajoy".



Per aquest motiu, el president ha demanat també la compareixença voluntària del president de l'Estat en funcions davant del Congrés "per explicar l'abast de les operacions" i que compareguin davant del Parlament de Catalunya "totes les persones implicades, per escoltar-los i prendre les decisions oportunes, no només del director de l'Oficina Antifrau, sinó de Jorge Fernández Díaz i d'altres persones i elements privats que són citats a les converses i formarien part d'aquesta trama".

 

A preguntes de Jordi Basté, Carles Puigdemont s'ha referit a informacions periodístiques publicades a les portes d'altres campanyes electorals i que afectaven polítics catalans, com l'expresident Artur Mas. El president ha afirmat que "és evident que hi ha hagut un intent descarat d'intervenir i interferir en els resultats electorals, a partir del moment en què adoptem la decisió de  defensar un estat independent per a Catalunya".

 

En aquest sentit, ha recordat que "quan hem denunciat que es construïa informació ho fèiem amb coneixement de causa, perquè sabem la realitat, sabem que s'han endut caixes buides d'ajuntaments que han estat presumptament incriminats per demanar uns expedients que es podien sol·licitar per mecanismes legals ordinaris, sense cap tipus d'aparell mediàtic".



El president ha fet notar que a les converses es parla d'un determinat grup de comunicació, que "estaria bé que se'l cités per comparèixer". "Hi ha hagut informacions falses que s'han publicat a mitjans de comunicació, algunes molt greus, i no ha passat res, malgrat que s'ha intentat impedir judicialment", ha dit Carles Puigdemont, en referència a les querelles que van presentar l'expresident Mas o l'exalcalde Trias "contra mitjans de comunicació que van publicar informacions falses construïdes per la UDEF".



Pel que fa al director de l'Oficina Antifrau, el cap del Govern ha recordat que el va nomenar el Parlament i "ha de ser aquesta institució la que li demani explicacions i la que després ha d'elevar al plenari la petició de cessament, si s'escau".

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat