Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 24 de de novembre del 2016 | 11:36
Notícia · Política

Terricabras i Maragall informen a Europa de la persecució judicial contra l'independentisme a l'Estat espanyol

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall, conjuntament amb Ramon Tremosa (PDECat), han enviat una carta a la resta de diputats del Parlament Europeu (PE) en què els informen de la persecució judicial contra polítics catalans indepedentistes.

Els eurodiputats esmenten fets d'aquesta setmana com la confirmació, dilluns, de la condemna al jutge Santi Vidal, per haver preparat un esborrany de constitució catalana en el seu temps lliure. Vidal és penalitzat per això mentre el president del Tribunal Constitucional espanyol és un ex-militant del Partit Popular.

També han informat de la notificació que dimarts va rebre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per anar a declarar davant del tribunal el proper 16 de desembre per haver permès un debat parlamentari sobre la independència. El fiscal demana inhabilitar Forcadell per a l'exercici de càrrecs públics.

També dimarts, el diputat al Congrés, Francesc Homs, va ser desposseït de la seva immunitat parlamentària, en un debat secret celebrat a porta tancada -fet inèdit a la democràcia espanyola-, per haver ajudat, com a membre del govern català, a la celebració de la consulta del 9-N, en què 2,3 milions de persones van participar lliurement. El fiscal també demana inhabilitar Homs per a l'exercici de càrrecs públics.

La carta que han firmat Terricabras, Maragall i Tremosa també s'ha enviat al president del PE, Martin Schulz, al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i a tots els comissaris.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat