Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de juny del 2014 | 19:41
Notícia · Societat civil

Consulta sí o sí: l'ANC, garantia del 9-N

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha tornat a fer un pas endavant i s'ha avançat als esdeveniments per a alertar de la possibilitat que l'Estat plantegi una "tercera via" a través d'una "reforma cosmètica de la Constitució espanyola". L'entitat mou fitxa per a postular-se com la garant de la jornada del 9-N.

Barcelona · Crit d'alerta aquesta setmana per part de l'Assemblea a tota la societat civil i política catalana. En la seva Declaració de Juny, l'entitat ha donat per fet que la tercera via s'està cuinant i que no trigarà a ser presentada per part de l'Estat. Per això l'ANC ha instat les forces polítiques i socials catalanes a blindar la consulta.

Com ho vol fer? L'ANC ha proposat la creació d'un òrgan unitari de debat i coordinació de la campanya encaminada a fer possible la consulta, alertat com està actualment per les condicions actuals del procés català i per les moltes possibilitats que sorgeixen favorables l'aparició d'una tercera via, donatss els resultats de les eleccions europees recents, l'abdicació reial i la perspectiva d'uns mesos determinants amb l'Onze de Setembre i el 9 de Novembre com a dates clau.
Els camins alternatius només condueixen a la casella de sortida"
L'entitat ha fet el crit d'alerta: "L'operació de l'Estat combinarà gestos amables del nou monarca amb un possible acord dels partits dinàstics espanyols per fer algunes concessions en matèria de llengua i de finançament o, fins i tot, una reforma cosmètica de la Constitució espanyola". En aquest sentit, l'Assemblea ha demanat no distreure'ns amb camins alternatius que "només condueixen a la casella de sortida" i ha mostrat la seva voluntat de celebrar la consulta el proper 9 de novembre sí o sí.

Tanmateix, per tal de garantizar una alta participació i uns resultats propicis el proper 9-N, l'Assemblea ha volgut no només tancar la convocatòria de la consulta sinó impulsar la societat civil a celebrar i participar en la jornada de referèndum. D'acord amb l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Òmnium Cultural, l'ANC també ha presentat una campanya per ampliar el suport social al Sí i Sí.

Podeu consultar la Declaració de Juny a la secció Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat