Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de d'octubre del 2015 | 11:16
Notícia

Viatge a la Via Catalana un conte per explicar el procés sobiranista als joves

Des de fa uns dies es pot trobar a les llibreries el volum "Viatge a la Via Catalana" de Toni Strubell amb il·lustracions de Marc Franquesa (el primer creador d'un film de dibuixos animats en català). El llibre és una road story de dos gossos (basats en dos gossos reals) que fan un viatge a través de la realitat catalana d'avui.

Barcelona · Ho fan per trobar el seu amo a l'únic lloc que pensen que pot anar: a la Via Catalana. El trajecte porta els animals a viatjar per la part nord del Principat (de Lleida a Vidreres) observant amb fina ironia canina el món dels homes que els rodeja, marcat sempre pel Procés sobiranista. Els gossos es troben (en la seva recerca del seu amo Jordi) en les situacions que caracteritzen la Catalunya actual. Després d'escapar d'una gossera, viuen la xacra d'un desnonament, són recollits per una família magrebina, es troben amb episodis de la memòria històrica (a través dels somnis) veuen de primera mà la pobresa dels barris accentuada per l'espoli fiscal, viuen un incendi forestal, són protagonistes d'un divertit incident a la Patum de Berga. Per sobre de tot, fan amics arreu. Viatgen de diferents maneres: a peu, en companyia d'un burro català, en globus, en l'autobús de la independència, en el 600 de l'estelada, abans de trobar-se amb un savi pastor a la muntanya. A l'obra (mai adoctrinadora sinó sempre oberta a la imaginació i l'amor al país) l'acompanya sempre un divertit sentit de l'humor antropomòrfic i humanista. El punt culminant de l'obra ve amb l'arribada dels dos gossos a la Via Catalana on es troben amb tots els amics humans que han fet al llarg del seu periple de dos mesos i 250 quilòmetres.

"Viatge a la Via Catalana" es va presentar a la Seu Nacional d'Òmnium i va comptar amb la presència de Quim Torra, president d'Òmnium Cultural, i Lluís Pagès, creador de Pagès Editors. Quim Torra, que ha aprofitat la presentació per blasmar els intents de fer entrar por als votants del 27S, descriu el llibre com un "exercici equilibrat i divertit per acompanyar aquests moments claus en el camí cap a la independència". S'ha felicitat que el llibre hagi aparegut just ara, "en ple sprint final per al 27S". L'editor Sr. Lluís Pagès ha dit sentir-se molt orgullós que aparegui aquest llibre "en l'apassionant moment que ens està tocant viure".

El llibre ha venut un 30% de la primera tirada en dues setmanes i  a partir d'ara, els autors del llibre tenen previst fer presentacions a tots els pobles per on passen els gossos en el seu emocionant viatge: Lleida, Balaguer (7 novembre), Solsona, Berga, Prats de Lluçanès (16 octubre), Vic i Vidreres, i a d'altres pobles de tot Catalunya com Sant Feliu de Guíxols (3 d'octubre), on viuen els dos autors.





Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat