Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 25 de de novembre del 2014 | 18:42
Opinió
Miquel Sellarès
Periodista

El Senat a Barcelona: no han entès res

Després del tsunami democràtic i nacional que es produeix en una societat com la catalana, adulta i pacífica, sembla mentida que als companys socialistes se'ls acudeixi com un gran avenç portar a Catalunya la mòmia política del Senat, una estructura caduca i sense funcions.

I més encara: el poble de Catalunya, la seva majoria social i nacional, vol construir un Estat, i aquest el volen nou, que sigui capaç de superar les deficiències d'un Estat com l'espanyol, ple de xacres centralistes, polítiques i de corrupció que el caracteritzen.

Som a una altra pantalla de la vella política. A vegades penso que alguns sectors com el PSC, amb els quals fins ara hem caminat junts construint la democràcia i Catalunya, no s'adonen del gran canvi que s'albira.

Si aquests no són capaços d'adaptar-s'hi no sols perdran bous i estelles en les properes conteses electorals sinó que també poden perdre la seva centralitat nacional que tant ha ajudat a que aquest país no s'hagi trencat i hi hagi sigut un sol poble.
El que necessitem, amic Collboni, és que ajudis a construir la capital d'un futur Estat"
El partit dels socialistes de Catalunya, o allò que queda d'ell, de les seves estructures i aparells, no pot fer propostes com les de l'amic Jaume Collboni. L'alcaldable del PSC a Barcelona, home seriós i responsable, no pot deixar-se engolir pel passat i fer propostes antigues, superades i anacròniques com portar el Senat a Catalunya. No necessitem la cocapitalitat de l'Estat.

El que necessitem, amic Collboni, és que ajudis, junt amb totes les forces sobiranistes, a construir la capital d'un futur Estat, que serà Barcelona. Una ciutat que s'ha de transformar en la gran capital del sud d'Europa, cosmopolita, plural i oberta a tots els pobles de la Mediterrània i del món.

Siguem seriosos: pugem-nos a l'onada de la llibertat que s'ha creat a Catalunya. Els socialistes més intel·ligents que la part retrògrada de l'aparell del PSC, com és Collboni, han de ser capaços --juntament amb l'intel·ligent Miquel Iceta-- de pujar al tren de la llibertat de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat