Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 24 de d'octubre del 2014 | 18:10
Opinió
Alfred Pitarch
Candidat a l'alcaldia de Reus 2015

La il·lusió col·lectiva pel 9N comença als municipis

Volem votar! La gent d'ERC volem votar el dia 9 de novembre. Ras i curt. Volem saber què pensen els habitants de Catalunya referent a l'encaix polític del nostre país a l'Estat espanyol.

Volem saber si ja els agrada tal i com estem, o si volen esdevenir un Estat. I si és així, com ha de ser aquest Estat, independent o no. Dues preguntes que poden marcar per sempre més el nostre futur tant personal com col•lectiu. Dues preguntes que com a poble tenim el dret de fer-nos i que com a poble tenim el deure de respondre'ns.

La nova forma de fer política, aquella que és capaç de connectar amb la ciutadania, de fer-la partícip de les decisions que des dels diferents òrgans de poder públic es prenen, d'escoltar-la i teixir sinergies per tal de reeixir en la gestió dels assumptes públics, passen per activar el màxim de mecanismes de participació directa de la ciutadania, de tots i cadascú de nosaltres, per tal d'assolir el consens social necessari perquè l'acció dels nostres governants sigui exercida a favor de la majoria i amb escrupolós respecte les minories.

El municipi és l'entitat bàsica de l'organització territorial, aspecte reconegut tant a la Constitució espanyola com al nostre Estatut. Constitueix, per tant, el poder democràtic més proper a la ciutadania. És al nostre municipi i als representants polítics que el representen, on cal demanar el dret que com a ciutadans tenim, on cal demanar que la il·lusió col·lectiva que any rere any va creixent i que es posa de manifest a cada Diada que celebrem de manera multitudinària, sigui escoltada i sigui transmesa al president de la Generalitat, elegit pel Parlament en tant que institució que representa el poble de Catalunya.
És al nostre municipi on cal demanar que la il·lusió col·lectiva sigui escoltada i sigui transmesa al president"
Els homes i dones d'ERC ens posem en aquestes moments històrics que estem vivint a disposició del president de la Generalitat. Tanquem files al seu voltant per tal que el 9N el poble de Catalunya pugui anar a votar. I ho fem perquè és un mandat que sorgeix del poble i el municipalisme d'ERC ha estat, està i estarà sempre al costat del poble de Catalunya. En uns moments que ens hi juguem tant com a país, en un moment tant excepcional en la història de Catalunya, no ens pot tremolar la mà, no és el moment de titubejos.

Cadascú des de la seva posició hem de fer pinya plegats per enlairar el castell de la nostra llibertat. Amb la força, la unió i el compromís dels homes i dones d'ERC, serem capaços d'assentar uns fonaments ferms per la construcció de la nova República catalana.

Ens esperen unes setmanes molt intenses, de vertigen. Però entre tots hem d'aprofitar aquest moment, perquè potser no tindrem altre moment com aquest.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Alfred Pitarch
Alfred Pitarch
Candidat a l'alcaldia de Reus 2015
Opinió · Política
Reus capital
Opinió ·
Reus, ciutat d'un nou país
Opinió · Política
Unitat d'acció davant el nou 9N
Opinió · Política
La il·lusió col·lectiva pel 9-N comença als municipis
Opinió ·
11.09.14, la Diada cap a la llibertat
Opinió ·
Jo, republicà!
Indica publicitat