Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de d'octubre del 2015 | 13:40
Opinió · Política catalana
Miquel Sellarès
President de Tribuna Catalana

Carme Forcadell: la nostra presidenta del Parlament

Quan el nucli inicial del que es va convertir després en l'ANC es reunia al cau d'en Pere Pugés vàrem decidir ampliar fins a una vintena de persones  més el nostre equip que tindria la responsabilitat de posar en marxa el procés. Entre aquest grup de persones

hi havia  una dinàmica i voluntariosa ,Carme Forcadell . Sempre disposada  ,de  forma desinteressada, a fer qualsevol  tasca  que se li proposés .Es va decidir llavors, també,  que ella seria la persona que m'acompanyaria i m'ajudaria en  tot allò relacionat amb la  relació amb els mitjans de comunicació.

La nostra col·laboració es va enriquir gràcies a la meva experiència i a la seva voluntat i fermesa i més encara quan vàrem començar a predicar la "bona nova " de l'ANC arreu de Catalunya. Conec, per tant, des del començament a Carme Forcadell i  la seva capacitat innata de seduir i convèncer  a la bona gent del país sobre la importància del procés. Ella és una de les que  ha fet possible tot el que ha passat en els darrers quatre o cinc anys. Per aquest motiu la Carme és va convertir  en una de les peces fonamentals de l'ANC  i que  va portar-la a presidir-la. L'ANC cal no oblidar-ho ha estat i és una peça fonamental del nostre procés d'alliberament nacional.

Amb la Carme com a presidenta i amb  l'eficàcia i les línies  estratègiques de diverses persones ,entre les que vull  destacar en  Pere Pugés i Miquel Strubell entre d'altres, varen ser capaços d'establir el full de ruta que ens ha dut a la situació actual. Evidentment hi ha hagut   enfrontaments  lamentables i s'ha hagut de fer front a multitud de dificultats. Tot i això,  Carme Forcadell n'ha sortit sempre de tots ells  reforçada ja que gaudeix del do de la credibilitat.

Ara es troba davant un gran repte el de  convertir-se, molt probablement, en la presidenta de la  segona institució del nostre país i convertir-se així en la segona autoritat d'aquest . Seria l'únic cas de la transició democràtica  en la que una persona de la societat civil aconsegueixi un càrrec de tan alt rang institucional.

L'unionisme polític que ,dia si dia també, encara brama en relació a la  seva suposada gran victòria del 27-S ha reaccionat amb crispació davant de la proposta dels republicans. Tot plegat vol dir que anem pel bon camí. I és que Carme Forcadell els fa por. La persona, el seu estil i la seva ja esmentada credibilitat.

Jo personalment  em sento profundament emocionat . Només lamento que la seva activitat institucional restarà, de ben segur, llibertat a la seva  expressió lliure i  sovint contundent a la que ens tenia a tots acostumat.







Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
President de Tribuna Catalana
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
Benvingut, president Puigdemont. El Govern (2)
Opinió · Política catalana
S'albiren canvis. Benvingut president Puigdemont (1)
Opinió · Política catalana
27-S: Voteu Junts pel Sí o la CUP
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Recull de premsa · Seguretat
Sellarès: "Seguretat Nacional i Procés"
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Opinió · Política catalana
Els deures del PDeCAT
Indica publicitat