Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de de setembre del 2016 | 12:11
Opinió · Política catalana
Guillem Clapés
Conseller nacional d'ERC

Confiances

La confiança és treballa. La confiança no és quelcom que pugui sorgir instantàniament. Requereix temps, paciència, constància i treball. Sorgeix de l'acumulació d'instants i d'actituds que sumats, ens ajuden a aprendre a refiar-nos els uns dels altres.

La confiança sorgeix del fets.

Diem que "te'n pots refiar" d'una persona quan has comprovat al llarg del temps per la via dels fets que compleix allò que acorda, que no et fallarà en els moments clau. Que si hi pactes, no et sorprendrà pactant amb algú altre o abandonant el pacte.

En els propers nou mesos tenim un gran repte davant nostre. El més gran que pot afrontar un país en la seva història i un dels més grans que podem afrontar cadascun de nosaltres en les nostres vides"


La confiança no és per un dia. Ni per una setmana. Sinó, és pur interès.

No és pot pretendre donar la confiança un dia i l'endemà, o la setmana següent, o el més vinent, retirar-la. I no hi ha excusa argumental que pugui sostenir l'(auto)-engany.

En els propers nou mesos tenim un gran repte davant nostre. El més gran que pot afrontar un país en la seva història i un dels més grans que podem afrontar cadascun de nosaltres en les nostres vides. Per a afrontar-lo, ens és necessari i imprescindible (re)construir sòlides confiances col·lectives i personals. Perquè sense confiances mútues difícilment podrem superar els obstacles que albirem en el camí que hem emprés. I, sobretot, perquè nou país nascut de la desconfiança i el recel no seria ni nou ni el país al que aspirem.

Aquesta setmana rellancem el full de ruta i alhora és imprescindible que re-emprenem de nou un altre camí també, el camí de la construcció de la confiança, les confiances que necessitem i que els milions de catalans que empenyen aquest procés es mereixen.

Com molt bé diu la cita de John Berger que David Fernández @higinairoig té fixat a l'inici del seu compte de Twitter: El futur que tant els espanta arribarà. I llavors el que quedarà de nosaltres és la confiança que hem mantingut en la foscor.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Guillem Clapés
Notícies relacionades
Indica publicitat