Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de d'octubre del 2014 | 17:01
Opinió · Política
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa

Castor, un altre exemple #marcaEspanya

La setmana passada el Consell de Ministres ens obsequiava amb un anunci que, no per esperat, ha aixecat molta indignació al país sencer, particularment a les Terres de l'Ebre.

El govern del Partit Popular ha decidit deixar en "hibernació" la planta Castor al mateix temps que ha aprovat una indemnització de 1.350 milions d'euros per als seus promotors, que es pagarà amb càrrec al contribuent durant els propers 30 anys.

A la zona pròxima a la planta, Alcanar i la seva àrea d'influència, així com al conjunt de les Terres de l'Ebre, la decisió de l'executiu de Mariano Rajoy s'interpreta com un insult en tota regla, que es produeix mesos després d'un llarg episodi de moviments sísmics als quals va seguir un exercici de manca de transparència lamentable, tant per part dels promotors del Castor com del propi Ministeri d'Indústria.

El Govern de la Generalitat va insistir molt fins que va aconseguir el tancament de la planta. I ara, l'Estat acorda una indemnització multimilionària, que pagarem entre tots, però sense exigir-los els desmantellament definitiu. Ans al contrari, ens quedem amb una planta "hibernada" que ben bé podria reprendre la seva activitat quan el Govern de torn ho consideri oportú.
Convergència i Unió defensarà que les compensacions econòmiques de la planta Castor no repercuteixin en els ciutadans"
Davant de tot plegat, Convergència i Unió defensarà aquesta setmana al Parlament que les compensacions econòmiques de la planta Castor no repercuteixin en els ciutadans i exigirà al govern del PP que desmantelli totalment tant la planta marítima com la terrestre. Reclamem, per enèsima vegada, que deixin de menystenir al Govern de la Generalitat i a la gent de les Terres de l'Ebre.

En contraposició a aquesta pèssima manera d'administrar de què fa gala el Govern del Partit Popular, tenim un bon exemple del contrari aquesta mateixa setmana amb el treball conjunt que està duent a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat amb la planta de ciment CEMEX per garantir el compromís d'aquesta multinacional amb la consolidació de la planta que té a Alcanar.

Aquest és un exemple de feina ben feta, de col·laboració público-privada en benefici del territori, fruit de negociacions i converses, i amb converses amb els agents de la zona. El contrari, malauradament, del tarannà a què ens té acostumats el Govern de l'Estat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Meritxell Roigé i Pedrola
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa
Opinió · Territori
Per Catalunya, salvem lo Delta
Opinió ·
Els ajuntaments estem preparats
Opinió · Política
24 de maig, fent camí cap a un nou país
Opinió ·
L'Ebre en un nou Estat
Opinió · Política
Construir un nou Estat
Opinió · Pla de lleida
L'hora de la unitat
Opinió · Política
El corredor del mediterrani, oportunitats i creixement econòmic
Indica publicitat