Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de desembre del 2015 | 11:12
Opinió · Política
Miriam Nogueras
Regidora de CdC a Cardedeu i número 4 de Democràcia i Llibertat per Barcelona

Desacomplexadament independentistes

Al llarg d'aquests dies de campanya, són moltes les persones que es fan, que ens fan, la mateixa pregunta. Si som independentistes i estem al bell mig d'un procés que ens ha de dur la independència de Catalunya,

què hi hem d'anar a fer a les Corts espanyoles?La resposta està en el mateix enunciat de la pregunta; perquè som independentistes i estem fent la independència de Catalunya, cal que estiguem presents a Madrid per no tornar-hi mai més com a representants  electes d'una autonomia espanyola.

Som independentistes i volem la independència de Catalunya per dotar-nos d'un Estat del benestar més just socialment, amb més igualtat entre les persones"

Per molt que des de sectors unionistes s'entestin a reduir-ho tot a una qüestió de diners amb propostes de millores de finançament, cal explicar-los que no va d'això. Som independentistes i volem la independència de Catalunya per dotar-nos d'un Estat del benestar més just socialment, amb més igualtat entre les persones. Per dotar-nos, en definitiva d'un Estat més democràtic. El nostre Estat.

L'any 1952 el jurista i filòsof Hans Kelsen deia que la seva justícia era la de 'la llibertat, la de la pau, la de la democràcia, la de la tolerància' i que es donava en aquell ordre social on, sota la seva protecció, es podia progressar en la cerca de la veritat.

Aquesta idea de justícia fonamenta allò que hi ha de més valuós en la concepció d'un Estat social avançat. Sense llibertat i sense democràcia no hi ha benestar possible, per molts serveis que pugui atorgar un Estat paternalista als seus ciutadans. Karl Popper plasmava aquesta idea en tota la seva plenitud quan afirmava que 'no hem d'escollir la llibertat política perquè ens promet una vida més còmode, sinó perquè ella mateixa representa un darrer valor que no es pot reduir a valors materials' La llibertat no evita les crisis econòmiques, ni els atemptats terroristes. La llibertat se l'escull perquè és la única forma de fer possible la convivència social digna d'un ésser humà, que ha de ser considerada com a finalitat i no com a mitjà.

Els independentistes hem de ser a Madrid per dir sense complexes que ja en tenim prou de la seva Constitució, que nosaltres ja estem treballant per dotar-nos d'una Constitució catalana que promourà una major llibertat individual compatible amb la llibertat de la resta de ciutadans.

Deia el filòsof hindú Amartya Sen, guardonat l'any 1997 amb el Premi Internacional Catalunya, que 'la democràcia ha de jutjar-se no solament per les institucions formalment existents sinó també pel punt fins el qual poder realment ser escoltades veus discordants de sectors diversos del poble'.

Molts sou els qui ens pregunteu si ens escoltaran a Madrid quan ens asseguem a negociar els termes de la desconnexió de Catalunya. Us puc assegurar que ens farem escoltar. Perquè estem plenament desacomplexats. Som negociadors, rigorosos i contundents. Però sobretot molt conscients que no només som l'altaveu del molts ciutadans de Catalunya que tenen una representació majoritària al Parlament, sinó també som l'altaveu a escala internacional de tot el que a partir d'ara succeeixi.

Hem de confiar en els qui es presenten per un lloc dur, a primera fila i a un territori on no són benvinguts. I com diu un bona amiga tuitaire, Montserrat Tudela, assolir la independència de manera pacífica i democràtica és la fita política més difícil.

I junts ho estem aconseguint. Seguim!

Miriam Nogueras i Jordi Domingo

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miriam Nogueras
Miriam Nogueras
Regidora de CdC a Cardedeu i número 4 de Democràcia i Llibertat per Barcelona
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Opinió · Política catalana
Els deures del PDeCAT
Opinió · Política
Han signat la seva inhabilitació
Indica publicitat