Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 25 de de setembre del 2015 | 00:00
Opinió · Política
Marta Rovira
Sociòloga

El poder d'un vot

Tal com ha quedat plantejada la situació, amb totes les "forces vives" de l'Estat espanyol (govern, bancs, església, la majoria dels mitjans de comunicació, Belén Estevan...) apuntant contra els votants favorables a la independència de Catalunya, el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre s'ha accentuat

Barcelona · fins a esdevenir gairebé l'únic leiv-motiv de la campanya i de la interpretació que es farà dels resultats.

Tots els poders de l'establishment reunits poden perdre la batalla que han plantat al vot dels ciutadans. No sé si serà el vot de la nostra vida, però és ben clar que és un vot molt poderós"

La internacionalització d'aquest procés també s'ha accelerat en aquests darrers dies, amb declaracions i matisos de declaracions que posen la màxima tensió en la necessitat d'una victòria de la llista unitària de Juntspelsí. Tanmateix, la mateixa pressió de tot l'aparell de l'Estat, la dificultat per votar des de l'estranger i les maniobres que aniran apareixent aquests dies en escena ens situen en un context complex, en el qual aquest fort intent de condicionar unes eleccions per part de les estructures de l'Estat que haurien de preservar la seva neutralitat pot reforçar el vot independentista com un vot de protesta.

 

En realitat, es tracta d'un vot força decisiu, atès que està en joc la mateixa posició del poder establert i de la cultura política que segrega per a controlar l'estatus quo d'un sistema que s'ha anat veient cada vegada més perjudicial per als drets i llibertats dels ciutadans. Per això els resultats del 27S s'interpretaran en clau catalana, però també en clau espanyola. Tots els poders de l'establishment reunits poden perdre la batalla que han plantat al vot dels ciutadans. No sé si serà el vot de la nostra vida, però és ben clar que és un vot molt poderós.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Marta Rovira
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Notícia · Política catalana
Marta Rovira: 'Estem il·lusionant la gent a través de les oportunitats que ens dóna poder construir un Nou País'
Opinió · Política catalana
Els deures del PDeCAT
Indica publicitat