Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de de juny del 2016 | 13:06
Opinió · Política
Marc Costa
Advocat i politòleg

Per què ens escandalitzem?

Arrel de l'escàndol que ha implicat al Ministre de l'Interior de l'Estat espanyol, senyor Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, senyor Daniel de Alfonso, hom ha quedat molt escandalitzat per aquesta conspiració. Però, per què ens escandalitzem tant? Que ens sorprèn?

No recordem ja l'ofec econòmic per part de l'Estat espanyol que estem patint a Catalunya des de fa anys que ens obliga a dur a terme any rere any retallades socials i laborals injustificables? O les contínues sentències del Tribunal Constitucional retallant dia a dia la nostra autonomia? O els informes fantasmes de la Unidad de Delincuencia Económica y Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional contra Artur Mas que es van filtrar a través del diari El Mundo dies abans de les eleccions catalanes del 25N o contra l'alcalde Trias? O l'atac informàtic contra el Govern de la Generalitat arran del procés participatiu del 9N? O la vergonyosa imputació judicial al conseller Homs per dita consulta? O els atacs informàtics que pateix l'ANC cada 11 de setembre en motiu de la diada? O la vergonyosa multa imposada per l'Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) precisament contra l'ANC i Òmnium Cultural? I així, podem anar sumant, sumant i sumant.

 

És hora, doncs, de despertar-nos. De deixar d'escandalitzar-nos i de lamentar-nos. És hora d'anar per feina"

Però no ens podem escandalitzar tant. Això és la guerra bruta contra el procés sobiranista. De fet, fora de Catalunya, la societat i la classe política espanyoles tampoc han posat el crit el cel davant de cap d'aquestes despreciables maniobres, aprovant-les tàcitament. Tot el contrari, algun que altre polític es dedica a instar constantment un odi creixent cap als catalans i Catalunya.

L'Estat espanyol no té cap mena de vergonya ni de pudor d'anar contra Catalunya i contra el benestar dels catalans, fins i tot carregar-se el nostre sistema sanitari. El què no pot fer-ho per vies democràtiques, ho far per altres vies, utilitzant tots els mecanismes que té al seu abast, encara que si amb això es carrega totes les bases de l'estat de dret. Els hi va la unitat de l'Estat espanyol. Des de Tribuna Catalana fa molt de temps que es va alertant de les maniobres de les clavegueres estatals contra Catalunya i, paradoxalment, continuem amb el lliri a la mà.

És hora, doncs, de despertar-nos. De deixar d'escandalitzar-nos i de lamentar-nos. És hora d'anar per feina. Aprofitem aquest escàndol i comencem a desconnectar ja d'aquest Estat espanyol que ni respecta, ni estima a Catalunya, que ho té tot menys de democràtic i plurinacional, que no tindrà cap mirament per boicotejar el benestar i els interessos de tots nosaltres per defensar la seva unitat nacional. Aprovem ja les tres lleis de desconnexió que estan en tràmit parlamentari Construïm, ara sí, de debò, les estructures d'estat que la nova República catalana necessitarà quan proclami la seva independència. No podem continuar ni aquí ni així. Posem-nos les botes i marxem. Però fem-ho ja i fem-ho bé.

Marc Costa







Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Marc Costa
Marc Costa
Advocat i politòleg
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Nació Digital
Respecte, dignitat i seguretat per a la nostra policia
Opinió · Política catalana
Quin paper tindran els Mossos?
Opinió · Seguretat
Tenim un problema amb la nostra policia
Opinió · Política
La democràcia ha mort
Opinió · Política catalana
Mossos i referèndum.
Opinió · Política catalana
Per què hem de tornar a ser molts aquest 11S?
Indica publicitat