Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de de desembre del 2015 | 00:00
Opinió · Societat civil
Oriol Illa
President de la Taula del Tercer Sector

Créixer socialment

Estem a les portes d'unes eleccions generals que tot apunta que trencaran el bipartidisme que viu l'Estat espanyol des de la transició. Els darrers quatre anys han estat especialment durs per una gran part de la ciutadania.

A les successives crisis patides, -la financera, la del deute sobirà, l'econòmica, la institucional- s'hi ha de sumar la més important; la crisi social. Retallades de grans dimensions en els pressupostos públics ens han dut a reduir una part molt important dels recursos públics destinats a prevenir la pobresa i l'exclusió, i els pocs que s'han pogut destinar, han anat majoritàriament a pal·liar situacions d'emergència greu. Les entitats del tercer sector social hem hagut de mantenir projectes, d'ampliar serveis, de cobrir més necessitats i de més usuaris, en un context econòmic molt advers.

Afortunadament, el cicle canvia. Si atenem les declaracions que es fan per part de les institucions públiques, les xifres macroeconòmiques apunten a un creixement econòmic i sostingut que s'ha prolongat els darrers set trimestres. Però al mateix temps, i de forma incomprensible, la pobresa i l'atur es cronifiquen i les desigualtats augmenten.

La Taula del Tercer Sector, que agrupem més de 3.000 entitats socials, ens heum reunit aquestes setmanes amb totes les formacions polítiques que concorren a les eleccions d'aquest diumenge per presentar-los les nostres 26 propostes que han quedat recollides en el document 'Enfortir l'Estat del Benestar per Créixer socialment'. El document inclou propostes agrupades en els blocs següents: finançament i fiscalitat, pensions i prestacions, atenció a les persones, ocupació i formació, habitatge i transports, immigració i asil, i Tercer Sector.

Les eleccions a les Corts espanyoles del proper 20 de desembre seran una excel·lent oportunitat per demandar els partits polítics que hi concorren perquè situin les polítiques socials al centre de la seva acció política. Que el govern que en sorgeixi de les urnes prioritzi sense ambigüitats totes aquelles accions que permetin reduir les xifres d'atur, d'exclusió, de pobresa i de manca de suport social. Que es treballi de forma consensuada per un sistema fiscal redistributiu que sigui més just. Que, finalment, aquest creixement econòmic es tradueixi en creixement social.



Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Oriol Illa
Oriol Illa
President de la Taula del Tercer Sector
Opinió · Societat civil
Prioritats socials pel nou Govern
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Opinió · Política catalana
Els deures del PDeCAT
Opinió · Política
Han signat la seva inhabilitació
Indica publicitat