Dimarts, 11 de desembre del 2012 | 19:58
Opinió · Política catalana
Estupidesa política
Miquel Strubell
Sociolingüista
L'agència de notícies sobre les comunitats lingüístiques minoritzades d'Europa, Eurolang, es demanava si no s'hauria de fer cessar el ministre espanyol d'educació per "estupidesa política". Certament, una anàlisi freda del context polític català, amb una clara majoria al nou Parlament favorable a la independència, desaconsellava iniciatives exacerbadores per part del poder espanyol.
Crònica · Política catalana
L'estira i arronsa Junqueras-Duran: Mas ha de triar
CiU i ERC fa dies que negocien un acord per donar l'estabilitat necessària al govern d'Artur Mas. El mateix dia de les eleccions Mas va entendre que no ho podia fer sol, que havia de compartir el lideratge en el full del ruta del dret a decidir cap a l'estat propi i que havia de revisar –alguna cosa més que simple cosmètica– la seva política econòmica. Les darreres informacions confirmen que, descartat i autodescartat el PSC, a uns i altres els separa bàsicament la data de la consulta.
 ·
Crònica · Societat civil
El perquè de la insubmissió pacífica de la llei Wert
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
La llei Wert (LOMCE) està naixent amb la missió de destruir conquestes educatives de la democràcia en dues direccions, la social i la nacional. Sota el paraigua protector d'una majoria parlamentària absoluta, persegueix la recuperació del status quo educatiu predemocràtic. Aquest garantia estructuralment, d'una banda, la desigualtat de classe a través del sistema educatiu.
 ·
Llibres / revistes
Espai vital de comunicació
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Catalunya: gran escola de negocis
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
El rotatiu anglès Financial Times feia pública la setmana passada la relació de les millors escoles de negoci del món. D'entre les vint-i-cinc més valorades, n'hi ha tres que són catalanes: ESADE al número 5 de la llista, IESE a la sisena posició i EADA, a la vint-i-tresena.
 ·
Recull de premsa
Requejo: "El moment és tan decisiu que la responsabilitat de CiU, ERC, ICV, PSC i CUP esdevé històrica"
"És el moment de mostrar al món que se sap prioritzar els objectius i les estratègies de país per sobre dels objectius i les estratègies de partit. Això es diu molt, però fins ara s'ha practicat poc".
 ·
Recull de premsa
L. Foix: "Aprendre català passats els quaranta, això sí que era discriminació lingüística"
"Deixin la llengua en pau, perquè si Franco no va aconseguir eradicar el català, encara menys s'aconseguirà amb lleis democràtiques".
 ·
Crònica · Política catalana
La sobiranització de l'esquerra catalana
Roger Buch
Politòleg
Un dels canvis de fons de les darreres eleccions ha estat el que hi ha hagut en el si de l'esquerra catalana. Just fins el passat 25N el PSC era el primer partit de l'esquerra en tot tipus d'eleccions.
 ·
Llibres / revistes
La cort de Junqueras
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí