Thursday, 12 de May del 2011 | 19:42
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
El pols entre El Punt-AVUI i l'Ara
Aquest país necessita treure's de sobre les lluites caïnites i ridícules i els enfrontaments marginals, i cal que comenci a treballar amb sentit d'Estat, és a dir, en la direcció de construïr les eines i els aparells d'Estat. La pressió del nostre poble i la irrupció de les generacions formades en la democràcia i ja en llengua catalana -unes generacions que, a la vegada, s'han anat alliberant dels complexos vers Espanya- han generat un nou marc polític, social i intel·lectual.
 ·
Crònica · Euskal Herria
Les pancartes, com les pistoles, també les carrega el dimoni
La pancarta demanant el vot per a Bildu de l'expres d'ETA, Andrés Errandonea, ha sacsejat la campanya electoral basca.
Opinió · Política
Immadureses electorals
Fèlix Martí
Expresident de L'Opinió Catalana
Els pronòstics auguren una nova victòria del Partit Popular a les eleccions autonòmiques i municipals del País Valencià. No sembla raonable que els valencians renovin la confiança en una formació política més interessada en guanyar quotes de poder a Madrid que en el servei als seus conciutadans.
Opinió · Política
Estisorem i estisoreu que ens estisoren…
Lluís Aragonès
Empresari
Un famós diari de Barcelona, amb 130 anys sempre a l'avantguarda escrit en castellà, ha començat a publicar la seva edició en la nostra llengua i per aquest motiu proposa un concurs públic per a que se'ls faci arribar el nostre millor embarbussament.
 ·
Crònica · Política catalana
La lluita per l'agenda de campanya
La relliscada del PSC al Congrés dels Diputats, que per no trencar la disciplina de vot i no crear a Zapatero més problemes dels que ja té ha votat en contra de la moció de CiU per aconseguir el pagament dels fons de competitivitat, ha provocat l'esperat canvi d'orientació de la campanya electoral.
 ·
Notícia · Seguretat
AI torna a alertar sobre la problemàtica de la tortura a Espanya
L'entitat exposa que han continuat "les denuncies de tortura per funcionaris encarregats de fer complir la llei", que les investigacions són "inadequades", i que l'Estat "s'ha negat a abolir la detenció en règim d'incomunicació".

 ·
Notícia · Política
Els independents de la CUP-AxB presenten un Manifest de suport
Lluís Cabrera, Xavier Muntanyà o el col·laborador de Tribuna.cat, Humbert Roma, s'han adherit a la crida 'Alçar-se a temps encara: el 22M indignem-nos'.
 ·
Crònica · Illes Balears
La campanya de la desmobilització
Macià Calafat
La campanya ha arribat pràcticament al seu equador i pareix anar encara a mig gas. Els partits han reduït el nombre d'actes, segurament per donar una imatge d'austeritat en època de crisi i per contrarestar els casos de corrupció que han donat una imatge pèssima de la classe política.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Èxit de l'oratori del Sant Dubte d'Ivorra
Aquest diumenge es va interpretar a l'església d'Ivorra (la Segarra)  l'oratori "Noces de Sang" sobre el miracle del Sant Dubte d'Ivorra. Més de tres-centes persones van omplir de gom a gom tots els racons del temple, on a més es van haver d'encabir com van poder 80 cantaires i 45 músics.
 ·
Notícia · Societat civil
Dos de cada tres OPIS de Barcelona, en castellà
Els Objectes Publicitaris Il·luminats (OPIS) de la capital catalana són majoritàriament en castellà. La Plataforma per la Llengua i Consum Català-Associació Catalana de Consumidors han analitzat la presència de la llengua pròpia a la capital del país a través d'aquestes plataformes publicitàries.
 ·
Recull de premsa · Política
I. Pallarès: "No podem deixar de reclamar el que ens està fent patir l'Estat espanyol"
La secretària general de la Intersindical-CSC ha reivindicat el concert econòmic a una entrevista a l'AVUI: "Estem en contra de les retallades, no les entenem, però creiem que no podem deixar de reclamar el que ens està fent patir l'Estat espanyol."
 ·
Recull de premsa · Política
F. Espada: "És igual de difícil que CiU trenqui amb l''statu quo' espanyol com que el PSC trenqui amb el PSOE"
Ferran Espada, director del diari El Punt, ha instat la resta de partits polítics catalans a demostrar el seu compromís nacional "prenent decisions valentes que serveixin per plantar cara de debò".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí