Dijous, 12 de març del 2015 | 19:58
 ·
La fotografia
Eurodiputats catalans expliquen el 9N
Els eurodiputats d'ERC-NeCat, CiU i ICV s'han reunit aquesta setmana a Estrasburg per explicar la situació política després del 9N a l'Eurocambra.
Opinió · Política
Assessors d'ERC: un primer pas positiu?
Miquel Sellarès
Periodista
Els acords Mas-Junqueras es van complint amb perfil baix però van endavant, i a més sembla que el full de ruta entre CDC i ERC està llest. Les estructures d'Estat caminen amb un endarreriment impressionant. El procés --amb una gran paciència per part dels republicans-- sembla que es mou. Qui no es conforma és perquè no vol... Els assessors escollits per ERC per a dur a terme aquesta responsbilitat són persones competents.
Opinió
Naps i cols. Política i Nació
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Sembla que aquest any 2015 serà any d'eleccions a dojo, sempre que el tribunal constitucional no determini altra cosa. No sabria dir si tanta convocatòria a les urnes farà més bé o més mal al procés, i no és que no cregui en les bondats del règim parlamentari.
 ·
Crònica · Afers religiosos
El Papa Francesc propugna la perifèria en lloc del centre
El Papa Francesc propugna la perifèria enlloc del centre. Ho ratifica en una entrevista de La Cárcova News, revista feta per joves d'una barriada d'emergència argentina, la Vila La Cárcova.
 ·
Llibres / revistes
Joan Carrera. Un bisbe pel poble
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "El 27 de setembre podrem mesurar la força dels qui volen una regeneració democràtica"
"El bloc del sí serà el bloc del sobiranisme, del compromís a bastir un sistema polític nou de base popular democràtica, d'assegurar la recaptació i l'assignació justa dels recursos, de garantir [...] les condicions per a una vida digna".
Opinió
La condició
Miquel Strubell
Sociolingüista
Quin paper pot fer, presencialment amb els partits, l'Assemblea Nacional Catalana, davant el succedani de referèndum, les eleccions del 27 de setembre? Com que no pot decantar-se per a cap de les diferents opcions (si finalment, i deixeu-me pensar que una llista unitària, de país, encara no és impossible), pot en canvi facilitar la celebració de centenars de taules rodones sectorials en què, arreu del país, cada partit podrà explicar el seu programa.
Opinió
ANC: el Full de ruta més decisiu
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
El passat 4 de març, el plenari del Secretariat Nacional de l'ANC vam debatre i aprovar, amb un sol vot en contra, el Full de ruta 2015-2016 i la Ponència marc complementària. Des de l'endemà mateix, les assemblees territorials i exteriors de l'ANC disposen d'ambdós textos per tal de poder debatre'ls i presentar-hi esmenes, si ho creuen convenient.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí