Dilluns, 25 de gener del 2016 | 13:31
Crònica · Seguretat
Model policial o Regne de Taifes
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya
Aquests últims dies s'han produït dos actes que incideixen en la necessitat de debatre i estudiar en profunditat si el model policial actual basat en dos cossos policials (Mossos i Policies Locals) és el que necessita una societat canviant i en procés de transició nacional.

 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Notícia · Economia
Junqueras admet que no tenen marge per a ampliar les partides socials
En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" el vicepresident  econòmic del govern, Oriol Junqueras, ha dit que vol aprovar els pressupostos al més aviat possible i amb el màxim consens polític, però ha admès que seran uns comptes injustos per a la societat catalana.
 ·
Notícia · Llengua
La Bressola compleix quaranta anys
El maig de 1976 un grup de joves va obrir  la primera escola en català a la Catalunya Nord inspirada en les SEASKA (ikastoles del País Basc)  va nèixer així  la Bressola que va obrie les seves portes el dijous 16 de setembre d'aquell mateix any amb tan sols 7 alumnes. Avui, quarant anys després, compta amb set centres ( sis escoles i un institut)  i un miler d'alumes.
 ·
Notícia · Cultura
L'editorial Moll remprendrà la seva activitat
Fa aproximadament un any l'Editorial Moll anunciava que tancava les seves portes.  En canvi, ara sembla que l'expresident de l'Obra Cultural Balear, Toni Mir i un grup d'epresaris han adquirit el seu fons editorial i remprendran l'activitat d'aquesta segons publica dBalears.
 ·
Recull de premsa · Comunicació
Creus:"Com a la sèrie Homeland, però canviant Bagdad per Sant Vicenç dels Horts. Ai, senyor!"
En un article al Punt Avui el periodista Jordi  Creus critica el poc rigor amb el que alguns mitjans tracten les notícies sobretot si es tracta d'atacar el procés. Així, Creus denuncia com s'ha tractat el nomenament de Saül Gordillo "el president Puigdemont ha col·locat un soci seu com a director de Catalunya Ràdio" publicava el Mundo.
Opinió · Política catalana
Un procés constituent per a un nou país
Jaume Marfany
Filòleg
"S'ha de començar a activar ja el procés, que no és un procés governamental, no és un procés parlamentari; ja hi haurà un punt en què això entrarà en la vida del Parlament, ara és un procés de la societat civil, en què s'han de posar en sintonia i coordinació gent
 ·
Recull de premsa · Política
Casas: "Els escenaris de pacte no fan albirar una sortida al procés"
En un article al diari Ara el periodista Ferran Casas reflexiona sobre l'escenari postelectoral espanyol i els possibles pactes de govern que en poden surgir. Així per Casas Els escenaris de la política espanyola i la catalana tornen a connectar-se. La negativa de Mariano Rajoy a negociar res
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí