Dijous, 3 de setembre del 2015 | 10:36
Opinió
El camí de la violència
Fèlix Martí
President Honorari de Linguapax Internacional
El projecte de reforma del Tribunal Constitucional escandalitza no solament la majoria de l'opinió pública de tarannà democràtic sinó també els especialistes en dret constitucional que creuen en el caràcter saludable de la separació de poders dels estats moderns i en la necessitat de lleis fonamentals tècnicament ben fetes i homologables internacionalment.
Opinió
Corrupció i eleccions
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
A la Fundació Jaume Bofill durant els anys vuitanta es varen promoure estudis sobre el finançament dels partits polítics. Era evident que la seva estructura de funcionament no permetia suposar que es finançava amb les quotes dels seus afiliats.
 ·
Crònica · Afers religiosos
El cardenal Cañizares a favor de la unitat espanyola i contra l'Església catòlica
El cardenal arquebisbe Antonio Cañizares torna a manifestar-se a favor de la unitat d'Espanya i en contra de l'Església catòlica. Cañizares ho ha fet ara en l'apertura de curs en la Universitat Catòlica "San Vicente màrtir".

 ·
La fotografia
Junts pel Sí aplega 800 persones en la presentació de la candidatura a Rubí
Junts pel Sí va aplegar 800 persones  a Rubí. La presentació de la candidatura va comptar amb la intervenció del cap de llista Raül Romeva, acompanyat d'Oriol Junqueras, Neus Munté i Josep M. Mainat (núm. 5, 8 i 77 per Barcelona respectivament).
 ·
Crònica · Informe SIC
Informe SIC : "L'estratègia de l'estat vers Catalunya"
Introducció:

L'estat, les seves institucions, les seves clavegueres i els seus líders X no acaben d'entendre's de cara a establir una estratègia comuna i definida contra el procés català.El PP no està interessat en resoldre el conflicte perquè el vol utilitzar com a argument fonamental  de la seva campanya a nivell estatal de cara a les properes eleccions generals i perquè així pensen podran tornar a assolir la majoria absoluta.
 ·
Recull de premsa
Cardús:"Mentides d'estat"
En un article al diari La Vanguardia el sociòleg  Salvador Cardús reflexiona al voltant dels aparells de l'estat i d'allò que aquests estan disposats a fer per preservar la  unitat d'aquest " Ara mateix, la pregunta és fins a quin punt l'Estat, els seus parells ideològics -mitjans de comunicació, principalment- i els seus ideò­legs estan disposats a faltar a la veritat per salvaguardar la integritat territorial."
 ·
Recull de premsa
Mundó: "Espanya mai ha vist la plurinacionalitat de l'Estat com una riquesa sinó que l'ha viscut com una anomalia que cal corregir"
En un article al Punt Avui, Carles Mundó reitera que "Durant dècades, des de Catalunya s'ha intentat buscar un encaix amb l'Estat espanyol que, lluny d'aconseguir-se, només ha servit per constatar que es tracta d'un plantejament inviable"
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí